[ BUGET ] Nu se mai cumpara Duster-ul. Cel putin nu anul acesta

Scris de Andrei Vacaru
465 vizualizari

Stiam de la Gogu de cateva zile ca dl. primar Serbanoiu a anuntat ca renunta la achizitia Daciei Duster, subiect care a nascut atatea controverse. Cheltuiala despre care ne-am pronuntat si noi ca fiind una inutila, dar si ilegala, UAT Stalpeni avand deja un autoturism in gestiune, iar numarul maxim admis de lege este unu.

Acum avem confirmarea oficiala, prin faptul ca la punctul 1 de pe ordinea de zi a Sedintei Extraordinare a Consiliului Local Stalpeni de astazi, 19.10.2021, punctul din anexa 3 corespunzator achizitiei Dusterului ramane fara finantare, iar banii alocati pentru avans se vor duce pentru plata facturii investitiei facute la grupul sanitar de la atelierele Liceului I.C. Petrescu. Diferenta va intra in fondul de rezerva al primarului, iar destinatia acestor bani va fi stabilita la o viitoare sedinta de CL.

Ma indoiesc ca acest autoturism Duster va mai fi achizitionat in viitor, datorita urmatoarelor considerente:

– Nu se poate cumpara, pana cand Primaria nu va scoate din gestiune actualul autoturism Dacia 1310, casat, dar caruia i s-au alocat cote de combustibil in 2021;

– Chiar daca se scoate din gestiune, dar se aproba toate proiectele pe PNDL 3 votate astazi pe ordinea de zi a sedintei de CL, primaria trebuie sa asigure o cofinantare echivalenta cu numarul de proiecte, inmultit cu 300.000 – 500.000 de lei, ceea ce nu va lasa sigur loc si pentru cumpararea Dusterului, chiar si in rate.

Prin urmare, pana acum, banii de avans s-au dus in educatie, iar restul care ar fi urmat, in cofinantare pentru reteaua de apa, de canalizare sau asfaltarea de drumuri comunale. Un lucru bun, nu?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate