[POLIȚIE] Depistați conducând cu viteză excesivă la Stâlpeni

Scris de Redacție
311 vizualizari

Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat recent mai mulți conducători auto care au încălcat limitele de viteză în zona localității Stâlpeni.

În data de 2 iulie a.c., un bărbat în vârstă de 69 de ani, din județul Vaslui, a fost oprit de polițiști pe DN 73 pentru că conducea cu viteză excesivă. Aparatul RADAR a înregistrat autoturismul acestuia la o viteză de 112 km/h. Ca urmare a acestei abateri, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.305 lei, conform prevederilor OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, permisul de conducere al șoferului a fost reținut pentru 90 de zile, în vederea suspendării dreptului de a conduce, iar acestuia i-a fost eliberată o dovadă înlocuitoare.

În aceeași zi, polițiștii au depistat și un alt conducător auto în vârstă de 35 de ani, din Câmpulung, care circula cu viteză excesivă pe același drum național. Aparatul RADAR l-a înregistrat la o viteză de 115 km/h. Șoferul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.305 lei conform OUG 195/2002R și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile, în vederea suspendării dreptului de a conduce. De asemenea, acesta a primit o dovadă înlocuitoare.

În data de 10 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat și o femeie în vârstă de 40 de ani, din orașul Bolintin-Vale, județul Giurgiu, care conducea un autoturism pe DN 73, pe teritoriul localității Stâlpeni, cu o viteză de 122 km/h. Femeia a fost sancționată cu o amendă în valoare de 1.305 lei, conform prevederilor OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere i-a fost reținut pentru o perioadă de 120 de zile, în vederea suspendării dreptului de circulație. În consecință, i s-a eliberat o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Aceste cazuri ilustrează faptul că poliția rutieră acționează ferm împotriva șoferilor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Prin sancțiunile aplicate și măsurile luate, se dorește promovarea respectării legii și conștientizarea importanței circulației responsabile.

Conducătorii auto sunt îndemnați să respecte limitele de viteză impuse de legislație și să conducă în siguranță, având în vedere că depășirea acestor limite poate avea consecințe grave, atât pentru ei înșiși, cât și pentru ceilalți participanți la trafic.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate