Moto: ”Învățat este omul care nu termină niciodată de învățat” – Lucian Blaga
Școala reprezintă factorul decisiv în formarea unui individ capabil să contribuie la dezvoltarea societății și să participe activ în viața de zi cu zi. În acest sens, proiectele europene au un rol esențial în promovarea dimensiunii europene în educație, aducând noi cunoștințe, schimb de idei și transfer de bune practici creative, precum și exersarea și perfecționarea limbilor străine în contexte reale.
Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” din Stâlpeni a implementat proiectul “Metodele inovative și comportamentul ‘verde’ în vederea integrării sociale și profesionale a elevilor adulți!” !” nr. 2022-1-RO01-KA121-ADU000056197, prin programul ERASMUS+. Acest proiect este parte din primul an de Acreditare în domeniul Educației Adulților, în cadrul programului “A Doua Șansă” și Seral, și este finanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Scopul acestui proiect este de a crește motivația cadrelor didactice de a se implica în procesul instructiv-educativ prin utilizarea metodelor inovative și adoptarea unui comportament “verde”, astfel încât elevii adulți să se integreze mai ușor în mediul social și profesional. Proiectul promovează incluziunea și diversitatea, toleranța și un comportament responsabil și durabil față de mediu. Se urmărește dezvoltarea pe tot parcursul vieții și consolidarea competențelor-cheie necesare pentru dezvoltarea personală și profesională, inserția în câmpul muncii, cetățenia activă și incluziunea socială a adulților în formare.
Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 15 luni, între 1 iunie 2022 și 31 august 2023. Participanții la cursuri și activitățile de Job Shadowing sunt motivați să-și îmbunătățească activitatea la clasă, aplicând competențele și abilitățile dobândite în mobilități. Elevul adult, beneficiarul final, primește informațiile necesare pentru a facilita procesul educațional și dezvoltă un comportament responsabil față de mediu. Participanții la mobilități promovează un act educațional de calitate, abordând modalități formale, nonformale și informale de dezvoltare profesională și integrează în lecțiile lor noi metode dobândite în mobilitate.
Formarea cadrelor didactice și împărtășirea bunelor practici au avut loc în instituții europene, furnizate de cursuri la nivel internațional în țări precum Portugalia, Turcia și Spania. Proiectul beneficiază de sprijin financiar din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News