O criza de buget provocata

Scris de Constantin Cutic
305 vizualizari

O CRIZA PROVOCATA DE PRIMAR, PUSA PE SEAMA PANDEMIEI!

BUGETUL DIN ACEST AN, O DECONTARE A CAMPANIEI ELECTORALE DE ANUL TRECUT!

Inca de la sfarsitul anului trecut, domnul primar ne povestea si incerca sa ne pregateasca pentru criza bugetara din acest an. Acest lucru nu se datoreaza faptului ca dumnealui ar fi un prezicator sau vreun mare economist, dar stia ce facuse. De altfel, daca ne uitam la prezicerile lui sau ale doamnei vice cu privire la sumele primite in minus, vedem ca ele sunt foarte departe de adevar.

Domnul primar preconiza pentru acest an un buget cu 30% mai mic (20 miliarde mai putin ca anul trecut), iar doamna vice ne spunea, chiar in urma cu cateva zile, ca bugetul din acest an va fi cu 20% mai mic ca cel de anul trecut (cca. 13 miliarde lei vechi).

Aceste informatii s-au dovedit a fi total false, ele fiind contrazise chiar de catre contabilul primariei care, din date oficiale, ne-a precizat in sedinta de buget, ca acesta a fost cu cca. 3 miliarde mai mic ca cel de anul trecut. Adica cu 5%, iar acest lucru se datoreaza in mare parte chiar administratiei locale: gradul de colectare al impozitelor locale fiind un factor important in formarea bugetului, iar proasta colectare de anul trecut afectandu-ne bugetul din acest an.

Criza financiara despre care ne povestea seful administratiei locale exista, dar ea se datoreaza tocmai acestuia!

Campania electorala de anul trecut urma sa lase gauri adanci in bugetul din acest an, iar domnul primar stia foarte bine acest lucru, tocmai dansul fiind artizanul pomenilor electorale de atunci. Parculete construite peste noapte, dalari de santuri in graba, pietruiri sau asfaltari cu o saptamana inainte de alegeri si alte cadouri de campanie au reprezentat cheltuieli necugetate pe care trebuie sa le platim acum.

In mod normal reabilitarea Caminului cultural de la Livezeni ar fi trebuit sa se incheie anul trecut, iar acest lucru ar fi insemnat plata cofinantarii din bugetul local atunci si nu acum (16 miliarde). Iar aceasta criza de acum nu ar mai fi existat.

Alegerile trebuiau castigate prin orice mijloace iar pretul platit conta mai putin atata timp cat nu era achitat din buzunarul propriu.

Faptul ca o parte dintre colegii dansului de partid raman surprinsi la aflarea adevarului, fiind si ei mintiti si ascunzandu-li-se si lor foarte multe lucruri, arata ca singurul lucru care conteaza pentru dansul este satisfacerea intereselor personale si pastrarea puterii cu orice pret.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate