[CONTRAVENȚIE] Liderul PNL Argeș și ministru al Justiției, Alina Gorghiu, se judecă cu poliția autostrăzi

Scris de Redacție
178 vizualizari

Judecătorii din Alba Iulia au o misiune extrem de ingrată, aceea de a judeca procesul ministrului Justiţiei, Alina-Ştefania Gorghiu. Aceasta a deschis în vara acestui an, mai exact pe 16 august 2023, o acţiune în instanţă împotriva Biroului de Poliţie al Autostrăzii A1 Râmnicu-Vâlcea-Deva, din cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Liderul liberalilor argeşeni a contestat sancţiunea dictată de Poliţia Autostrăzi, solicitând anularea procesului-verbal de contravenţie PSBX nr. 381249. Motivul aparent al acestei acțiuni legale este depășirea limitelor de viteză pe autostradă, o greșeală comună printre șoferi. Cu toate acestea, este neobișnuit ca un ministru al Justiției și fostă șefă a Senatului să ajungă în instanță pentru o contravenție rutieră.

Sancțiunea a fost aplicată pe un tronson de autostradă cuprins între Boița și Deva alocat acestui birou de poliție autostrăzi. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia, iar primul termen al procesului a fost stabilit pentru 2024, ceea ce înseamnă că Alina Gorghiu va trebui să aștepte câteva luni pentru rezolvarea cazului.

Conform legislației, contestația depusă de ministrul Gorghiu a suspendat aplicarea oricărei sancțiuni complementare, inclusiv suspendarea dreptului de a conduce pentru o anumită perioadă. Astfel, contravenienta Alina Gorghiu, chiar ministrul Justiției, a obținut o amânare a executării sancțiunii, cu posibilitatea ca aceasta să fie anulată de judecători.

De remarcat că, dacă în alte cazuri poliția transmite către presă detalii despre abaterile rutiere săvârșite de persoane cunoscute publicului, a se vedea cazul Dorian Popa, în cazul ministrului Alina Gorghiu presa a aflat doar pe baza dosarului de la judecătoria Alba Iulia, unde a fost deschis procesul de anulare a contravenției. Asta indică dubla măsură și este încă o dovadă a protecției pe care această instituție o acordă politicienilor aflați la putere.

Foto: Libertatea


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate