[ORA DE IARNĂ] La noapte vom da ceasurile înapoi

Scris de Redacție
59 vizualizari

Trecerea la ora de iarnă în România este un eveniment așteptat în fiecare an de către mulți români, inclusiv de locuitorii comunei Stâlpeni. Asta deoarece trecerea la ora de iarnă aduce cu ea o serie de schimbări în rutina zilnică. Modificarea are loc în ultima duminică a lunii octombrie, când ceasurile sunt setate cu o oră înapoi la ora 3:00 dimineața, astfel încât aceasta devine ora 2:00 dimineața.

Ora de iarnă a fost introdusă pentru prima dată în România în 1932 și a fost menită să ofere economii de energie, dar și să potrivească mai bine activitatea umană cu lumina naturală disponibilă în timpul iernii sau pe timpul verii. De aceea modificarea orei are mai multe efecte.

Pe de o parte, oamenii se bucură în această noapte de o oră în plus de somn, ceea ce poate fi odihnitori pentru mulți dintre noi. Pe de altă parte, zilele devin mai scurte și întunericul sosește mai devreme, ceea ce poate influența rutina zilnică a oamenilor, în special pentru cei care petrec mult timp în aer liber.

Prin urmare, nu uitați să dați ceasurile înapoi la noapte, trecând la ora de iarnă.

Erată: ora 4.00 devine ora 3.00.

Foto: Freepick


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate