[INVESTIȚII] La Stâlpeni continuă tradiția investițiilor scumpe și prost făcute

Scris de Redacție
242 vizualizari

„E bine că se face, dar este foarte important să se facă și bine” – Constantin Cuțic

În urma postării făcută recent pe grupul de facebook „Stâlpeni, comuna noastră” de către consilierul local din Stâlpeni, Constantin Cuțic, asupra stării lucrărilor de asfaltare a drumului Haltă Rădești – Punte Oprești, comunitatea din Stâlpeni se regăsește încă o dată în mijlocul unei dezbateri privind calitatea investițiilor publice și modul în care se utilizează resursele financiare ale comunei.

Consilierul Constantin Cuțic, cunoscut pentru implicarea sa constantă în discuțiile privind banii publici, ridică câteva aspecte semnificative legate de proiectul de asfaltare a drumului Haltă Rădești – Punte Oprești. Acesta a subliniat că, în ciuda aparențelor pozitive, nu toate aspectele lucrărilor sunt satisfăcătoare, iar comunitatea ar trebui să fie atentă la cum se derulează investițiile publice, având în vedere resursele implicate.

Unul dintre principalele aspecte abordate de domnul Cuțic a fost lățimea drumului asfaltat. Cu doar 4 metri de asfalt, acest drum este insuficient pentru a permite circulația în ambele sensuri în condiții de siguranță. Aceasta este o preocupare validă pentru traficul din zonă și necesitatea ca oamenii să se poată deplasa în mod convenabil și în siguranță. O bună planificare a infrastructurii era esențială pentru a se evita blocajele și pentru a asigura un flux eficient de transport.

De asemenea, Cuțic a atras atenția asupra șanțurilor de-a lungul drumului. În opinia sa, acestea ar trebui proiectate și executate într-un mod care să permită o drenare eficientă a apei și să fie ușor de întreținut. Problemele constatate cu forma și înălțimea șanțurilor pot reprezenta un drenaj ineficient ce poate duce la deteriorarea drumului și la probleme legate de inundații, în viitor.

Cuțic a mai subliniat, pe bună dreptate, și că investițiile publice care implică cheltuieli semnificative din banii comunității, ar trebui să fie de calitate și durabile. Este important ca autoritățile să se asigure că resursele financiare ale comunei sunt cheltuite cu înțelepciune, pentru a asigura realizarea planului anunțat pentru investiții și o viață mai bună pentru locuitorii comunei.

În final, consilierul local îndeamnă la o reflecție față de risipa de resurse financiare, la necesitatea unei administrări eficiente a acestora și că investițiile publice trebuie să fie o prioritate care să contribuie semnificativ la dezvoltarea comunei Stâlpeni. Este responsabilitatea noastră să monitorizăm și să cerem transparență în ceea ce privește aceste proiecte, pentru a ne asigura că ele se fac bine, că sunt de durată și că aduc beneficii reale comunității.

Foto: Facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate