[SCHIMBARE] La noapte, România trece la „Ora de Vară”

Scris de Redacție
91 vizualizari

Cu sosirea primăverii și creșterea perioadei din zi cu soare, România se pregătește să treacă la ora de vară. În noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00. Această schimbare marchează debutul celei mai scurte zile din acest an, 31 martie.

Trecerea la ora de vară este un ritual anual care aduce cu sine modificări în rutina zilnică a oamenilor și în programul de transport. Cu toate acestea, mersul trenurilor nu va fi afectat, conform informațiilor oferite de CFR Călători. Compania asigură că circulația se va desfășura conform orarului stabilit.

Istoria trecerii la ora de vară în România este plină de evoluții și ajustări. Prima introducere a avut loc în 1932, iar de atunci au existat multiple schimbări în ceea ce privește perioadele și orele de trecere. Din 1979, ora de vară a fost reintrodusă în peisajul românesc, cu modificări ulterioare în perioadele de aplicare.

În context european, discuțiile privind necesitatea schimbării sezoniere a orei au devenit tot mai intense. Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene să evalueze această directivă și să propună eventuale revizuiri. În urma consultărilor publice și a dezbaterilor, Comisia Europeană a propus eliminarea schimbării sezoniere a orei, oferind statelor membre libertatea de a alege între ora de vară și cea de iarnă.

Decizia finală cu privire la renunțarea la sistemul actual urmează să fie luată de fiecare stat în parte, România alegând până acum să păstreze această trecere a orei de la vară la iarnă și invers.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate