[AJUTOARE] Pachetele de la Uniunea Europeană pentru combaterea sărăciei ajung și la Stâlpeni

Scris de Redacție
1,2mii vizualizari

Instituția prefectului anunță pe pagina sa de facebook că, în săptămâna 4 – 10 aprilie 2022, începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare în toate cele 95 de comune și 7 orașe din județul Argeș.

39.781 de pachete alimentare vor fi distribuite către primăriile din județul nostru, de săptămâna viitoare. … Fiecare pachet are o greutate de aproximativ 25 de kilograme și conține alimente de bază: făină, mălai, zahăr, orez, paste făinoase, conserve și ulei. – pagina facebook Instituția prefectului Argeș

Acțiunea este coordonată de Instituția Prefectului și de Guvernul României prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

Fondurile necesare sunt asigurate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), prin finanțare de la Fondul Social European pentru obiectivul de coeziune promovarea incluziunii sociale şi combaterea sărăciei. Cu alte cuvinte, banii vin de la Uniunea Europeană și sunt gestionați de statul român.

De acest ajutor vor beneficia familiile și persoanele singure beneficiare de venit minim garantat sau de alocație pentru susținerea familiei (câte un pachet pentru fiecare membru al familiei/persoană singură).

Tot de aceste pachete beneficiază și persoanele care, în urma unor anchete sociale făcute de Primăria Stâlpeni sunt declarate a fi în situații critice de viață (calamitate sau persoane cu handicap grav sau accentuat), ori cele care nu au acte de proprietate asupra imobilelor ocupate temporar.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Nițu Gheorghe 23 decembrie 2022 - 16:30

Eu și soția suntem handicap, am primit pachetul de ajutor pentru handicap decât 1

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate