[POMPIERII MILITARI] Incendiu de vegetație la Stâlpeni

Scris de Redacție
263 vizualizari

Astăzi în comuna Stâlpeni a existat un incendiu de vegetație la care au fost chemați, în jurul orei 16.00, să intervină pompierii militari, cu mijloacele din dotare. Vântul intens a făcut ca incendiul să cuprindă o suprafață mare de teren, riscând să se extindă în vecinătăți, unde putea provoca pagube materiale și umane.

Cu toate că se fac apeluri repetate privind pericolul incendierii plantelor și a resturilor vegetale uscate, punând în pericol mediul înconjurător și locuitorii, încă există indivizi care decid să se pună în pericol, pe ei și pe ceilalți, prin astfel de acțiuni riscante. Este important să înțelegem implicațiile legale ale arderii vegetației și existenței pericolului extinderii incendiilor.

În România, conform Legii nr. 171/2010 privind organizarea și funcționarea serviciilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și a dispozitivelor pentru alarmare a populației, orice persoană care provoacă un incendiu de vegetație fără autorizație sau care îl neglijează în mod grav se poate confrunta cu pedepse drastice. Acestea pot varia de la amenzi substanțiale la închisoare, în funcție de gravitatea daunelor produse și intenția autorului.

Foto: ISU Argeș


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate