[VIDEO] Ce mesaje transmite primarul exclus al orașului Mioveni, în înregistrarea făcută publică ieri pe facebook

Scris de Andrei Vacaru
247 vizualizari

Într-o postare de pe contul său personal de facebook, având adăugat cuvântul „IMPORTANT!!!”, Ion Georgescu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, primar suspendat din funcție al orașului Mioveni și fost prim-vicepreședinte al PSD Argeș exclus din partid, a transmis public ieri, 7 martie 2024, un mesaj înregistrat video care sună astfel:

Dincolo de cuvintele folosite în înregistrare, fostul primar al orașului Mioveni, Ion Georgescu, transmite câteva mesaje distincte, care par a ține mai mult de frustrările și ambițiile sale personale, decât de aducerea lămuririlor privind situația sa delicată în raport cu legea.

În primul rând, acesta afirmă că se simte dator să ofere explicații, însă nu menționează nimic despre faptele sale cercetate de DNA, care l-au ținut luni de zile în arest preventiv și pentru care a fost suspendat din funcția de primar. Mesajul său amintește lunga absență din spațiul public, fără să spună însă nimic despre natura acesteia, substituind-o exprimării loialității sale politice și asumării responsabilității pentru oraș și comunitate.

Ar putea fi o strategie de manipulare sau de distragere a atenției de la acuzațiile de corupție. Prin focalizarea pe realizările sale în beneficiul orașului și exprimarea loialității față de partid, primarul pare că încearcă să reducă atenția doar asupra aspectelor negative și să se concentreze pe aspectele pozitive ale mandatului său. Ceea ce nu poate ascunde este frustrarea față de PSD Argeș, care s-a dezis de el „în doar 30 de minute”, prin suspendarea din partid și din funcțiile politice deținute, după 27 de ani de activitate în slujba acestuia, așa cum specifică în filmare.

Mesajul video este și o încercare de a-și păstra atenția și sprijinul publicului și de a-și menține imaginea pozitivă, chiar în fața acuzațiilor de corupție și a excluderii din partid. Ion Georgescu pare încrezător că exprimarea regretului și a angajamentului său față de oraș ar diminua impactul negativ al acuzațiilor asupra percepției publice. Totuși, deși spune că a reprezentat cu cinste orașul Mioveni pe două continente, Europa și Asia, uită probabil de „cinstea” făcută orașului prin flagrantul la care a fost surprins. Evident că nu a fost nicidecum o onoare pentru orașul despre care spune că reprezintă „acasă” pentru el și familia sa.

Sugerează, de asemenea, că există un risc privind viitorul și stabilitatea orașului Mioveni, pe care numai el, așa se poate deduce, că le poate securiza. Spune că există, fără însă să le enumere sau să explice de unde vine această amenințare, inclusiv pentru cele 14 proiecte de investiții pentru oraș care ar fi în risc de a nu fi implementate. De ce nu pot fi implementate? Nu este clar, părând a ignora astfel un aspect important pentru investițiile din orașul Mioveni.

Mesajul pare a fi mai mult parte a unui plan mai amplu pentru viitorul politic al primarului suspendat. El încearcă să-și mențină sprijinul publicului și să-și păstreze o bază de susținere pentru eventualele sale acțiuni sau aspirații politice viitoare, chiar și după excluderea din partid și suspendarea din funcția de primar. Asta deoarece afirmă că va reveni „negreșit și în curând” cu o soluție personală. Foarte probabil o candidatură politică pentru primărie din partea altui partid sau chiar ca independent, specificând că mandatul său de primar expiră în septembrie 2024.

În concluzie, mesajul transmis pe Facebook de Ion Georgescu pare să fie un amestec de nejustificare a absenței sale destul de mari cauzată de justiție, de exprimare a loialității față de PSD și a frustrării sale politice, de asumare a responsabilității sale pentru oraș și față de comunitate, dar mai ales anunțarea reîntoarcerii sale în politică, atunci când va putea sau va considera necesar.

Foto: captură video


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate