[DECIZIE] Excludere de urgență din PSD a primarului din Mioveni, Ion Georgescu, după reținerea sa de către DNA

Scris de Andrei Vacaru
374 vizualizari

PSD Argeș, conform G4Media, a luat miercuri seară o decizie radicală, excluzându-l de urgență din partid pe primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu. Această hotărâre a fost decisă la doar câteva ore după ce acesta a fost reținut de către Direcția Națională Anticorupție (DNA), într-un dosar de trafic de influență.

Ion Georgescu nu era un simplu membru al PSD Argeș. El deținea funcția de prim-vicepreședinte al partidului în județ și de președinte al PSD Mioveni. În comunicatul emis de șeful PSD Argeș Ion Mînzînă, se subliniază că partidul condamnă ferm orice faptă care încalcă legea și se delimitează complet de astfel de acțiuni, decizia de ieri, conform acestuia, fiind o demonstrație clară a angajamentului PSD față de principiile sale de integritate și de luptă împotriva corupției.

Întrebarea care se pune este de ce a fost necesară reținerea sa de către DNA pentru ca partidul să acționeze? Este greu de crezut că liderii PSD Argeș nu știau de practicile primarului de la Mioveni, acesta fiind un om politic cunoscut ca având o foarte mare influență în județul Argeș. Faptul acesta a fost invocat, în apărarea sa, chiar de agresorul care l-a lovit anul trecut în primăria din Mioveni.

În luna februarie 2022, Ion Georgescu a fost subiectul unui caz de violență din partea unui interlop care l-a agresat pe primar, în condiții suspecte privind motivația acestui gest. La începerea procesului în februarie 2023, agresorul a acuzat în instanță faptul că, prin influența pe care primarul Ion Georgescu o exercită, procesul va fi viciat, fapt demonstrat, în opinia acestuia, chiar de pierderea avocatului care l-a reprezentat inițial. Sau chiar de dosarul deschis ieri de DNA de trafic de influență.

Excluderea lui Georgescu din partid are implicații semnificative și la nivelul comunei Stâlpeni. Atât prin faptul că viceprimarul comunei Stâlpeni, Machedon Mariana, este membru în conducerea PSD Argeș și, cel mai probabil, a votat pentru această excludere, cât și prin legăturile strânse, a-propos de influență, ale filialei locale cu acesta, viața partidului în comuna Stâlpeni purtând de ani buni amprenta deciziilor celui arestat ieri de către DNA, precum și ale deputatei Simona Bucura Oprescu.

Decizia PSD Argeș de a-l exclude pe Ion Georgescu este un pas înainte pentru curățarea politicii locale, dar este dificil de crezut că partidul a acționat cu adevărat din convingere și nu din interes electoral, pentru a reduce prejudiciile de imagine. Una negativă, determinată de îndelunga sa istorie în materie penală, partidul având o listă lungă de membri marcanți arestați sau condamnați la închisoare: Adrian Năstase, Miron Mitrea, Constantin Nicolescu, Mihai Drăghici, Liviu Dragnea, Nicolae Bădălău sau Dumitru Buzatu în ultima vreme, acestea fiind doar câteva exemple.

Foto: facebook PSD Mioveni


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate