Convenabila disparitie a unei adeziuni si incredibilul caz de lapsus colectiv de la Stalpeni

Scris de Andrei Vacaru
858 vizualizari

Acum 3 ani facea valva in media si pe facebook cazul unui barbat din Vaslui care a trebuit sa mearga in instanta ca sa demonstreze ca e viu si, desi s-a prezentat personal in fata judecatorilor ca sa demonstreze ca nu e mort, acestia l-au declarat decedat.

Cei mai multi s-au distrat pe seama penibilului situatiei, insa cazul despre care voi discuta in continuare, este cumva similar cu cel de la Vaslui, cu diferenta ca pentru Daniel Dobrisan, tanarul din cazul nostru, a fi in continuare membru al acelui partid nu mai este o miza, adica nu mai crede ca merita sa mai demonstreze ca este viu.

ADEZIUNEA

In 22 iunie 2020, in urma unor discutii in cadrul PLUS Arges filiala judeteana de tineret a partidului, respectiv Generatia PLUS Arges, a demisionat in bloc si, in 08 iulie 2020, era primita cu surle si trambite de PNL Arges, tinerii demisionari fiind primiti in organizatia de tineret a partidului.

PNL chiar spune in statut ca incurajeaza tinerii, cel putin asa scrie la art. 13:

Activitatea interna a partidului se bazeaza pe urmatoarele principii generale: b) garantarea accesului tinerilor,  femeilor,  pensionarilor si  persoanelor  de  varsta  a  treia  la  orice  functie  aleasa sau  numita in  partid, sau in  afara  partidului,  cu  sprijinul politic  al  acestuia,  pe  baza  competentei,  meritelor personale,  a  integritatii si  a activitatii  desfasurate in  partid  sau in  functii  publice,  potrivit  criteriilor  privind cariera politica, aprobate prin regulament, si criteriilor de reprezentativitate minimala stabilite prin prezentul Statut;

Asadar partidul, principial, incurajeaza tinerii si ii sustine. Buuun. Dar cum devine cineva membru?

Tot Statutul PNL ne spune la art 16:

Calitatea de membru al PNL se dobandeste ca urmare a deciziei BPL, validate de BPJ, pe baza unei adeziuni formulate in scris de catre candidat, a unei fise personale si a unei declaratii pe propria raspundere ca indeplineste conditiile de inscriere prevazute in Statut, depuse la sediul organizatiei locale pe raza careia candidatul isi are domiciliul, resedinta sau locul de munca, la alegerea sa.

Deci ce trebuie sa faca candidatul? Sa semneze o adeziune, sa completeze o fisa personala si sa dea o declaratie ca indeplineste conditiile.

Unde poate depune documentele? La filiala unde locuieste, unde are resedinta sau unde are locul de munca, la alegerea sa. Bun pana aici, ca asta a facut si tanarul Dobrisan.

Ce trebuie sa faca partidul? Sa inregistreze cererea si documentele de aderare la partid ale membrului, sa le discute in BPL si sa le valideze in BPJ. Probabil si sa-i dea un raspuns, daca cererea este respinsa.

Unde activeaza dupa aceea membrul de partid? Conform statutului, obligatoriu intr-o sectie de votare.

Clar pana aici? Clar, iar daca mai doriti detalii va recomand sa lecturati statutul.

ACTIVITATEA

Dupa aderarea la PNL, tanarul Daniel Dobrisan a fost primit cu bratele deschise de PNL Stalpeni (vezi imagini), organizatie pe teritoriul caruia isi are domiciliul. Aici a desfasurat o activitate intensa de partid, care se poate vedea atat in imaginile alaturate, pe pagina de facebook a filialei de partid, cat si in postarile de pe grupul „Stalpeni, comuna noastra!”.

Ca sa ne intoarcem la cazul domnului declarat decedat, dar viu din Vaslui, Daniel a fost asadar viu, iar toata lumea a observat ca este activ in cadrul PNL Stalpeni.

Ce a facut el la Stalpeni?

Cam ce nu a facut, inexistenta ei, filiala asa zis liberala de pe malul Raului Targului: a scris proiecte de hotarari de CL, unele adoptate, altele respinse, inclusiv cu votul consilierilor liberali. A scris comunicate. A creat un grup de facebook pentru simpatizanti. A tinut comunicarea in campania electorala. Si nu numai, a mers pe teren ca sa imparta pliante si sa sustina un candidat la primarie importat de la ALDE pentru ca seful de partid a refuzat sa candideze, probabil ca sa nu-l supere pe primarul PSD, Gabi Serbanoiu.

Mai mult de atat, tanarul a infiintat si un ONG, Asociatia „Stalpeni, comuna noastra!”, cu care a organizat si desfasurat activitati civice, unele nu tocmai pe placul unor membri PNL din Stalpeni. Iar unii dintre acestia, care mai intai ridicasera manuta ca vor sa fie membri fondatori, s-au retras cu scandal, probabil pentru a compromite ONG-ul in ochii celor care inca ii mai cred.

DECESUL LIBERAL AL TANARULUI CARE A CREZUT CA E LIBERAL

Intr-o zi, tanarul Dobrisan este anuntat de catre un coleg de partid ca peste doua ore este programata o sedinta de partid, una la care el nu fusese invitat. Si ca pe ordinea de zi sunt ALEGERI. Se imparteau functii.

I s-a parut ciudat ca desi era o miza destul de serioasa, alegerile interne in partid, el nu a fost invitat. Totusi, a mers acolo si, surpriza, i s-a interzis sa voteze si sa candideze, lasandu-l pe presedintele organizatiei sa alerge de unul singur catre un nou si merituos mandat de 4 ani.

Motivul? NU ERA MEMBRU DE PARTID.

Adica, ca si domnul din Vaslui, atunci, in sedinta, a aflat ca PNL Stalpeni l-a declarat fantoma si ca pentru ei nu a fost viu niciodata. Dar i-au dat dreptul sa-l invie, bagandu-i o cerere de adeziune sub nas, pe care l-au pus sa o completeze in fata tuturor celor care ii constatasera stadiul de fantoma liberala.

INCREDIBILA PIERDERE BRUSCA A MEMORIEI COLECTIVE

Atunci s-a produs fenomenul incredibil, de neexplicat celor de buna credinta cand, in afara de un singur membru de partid, cu vechime, dar considerat pesedist intr-un interviu dat de catre secretara organizatiei de baza, toti ceilalti si-au pierdut memoria. Au uitat instantaneu ca tanarul a activat un an in organizatia lor. Ca a scris proiecte, ca a comunicat ca nimeni altul, ca a facut opozitie, ca are actiuni de partid, totul, dar absolut tot ce a facut se uitase. Ce mai, tanarul nu exista, iar „fantoma” liberala, ori ce a mai ramas din ea, a fost data a doua oara afara din sala, prima data fiind cand l-a deranjat pe primarul PSD, Gabi Serbanoiu.

DREPTURILE HILARE LA REPLICA

Ca sa mai spele busuiocul ca o facusera prea nefacuta, imediat s-au activat cei care au primit functii in partid si sustinatorii lor. Ba ca nu e asa, ba ca scriem la comanda lui Silviu Nedelcu – de parca ei au scris macar un articol, in 6 luni, la cererea mea, la comanda adica, despre liberalismul din comuna, dar de! -, ba ca Daniel stia ca e declarat decedat, dar nu recunostea, ba ca nu i-au inregistrat cererea la judet, ba ca de fapt nici nu l-au vazut pana atunci, ori ca stia mai demult ca nu e viu, dar inca nu se aflase, ba vrute si nevrute, numai adevarul nu il spuneau, acela ca omul este si era viu pana sa il declare decedat intr-o sedinta in care se alegeau ei intre ei, vasnicii opozanti care nu fac nicio opozitie, cu pretentii de liberali.

Ba chiar unii venisera cu toata familia la sedinta, ca sa fie siguri ca prind functii.

CONCLUZIE

Cam asa arata politica de cadre la nivel de comuna pesedizata, in care „emanatii” puterii locale s-au bagat prin tot felul de partide, de unde sa pacaleasca oamenii cinstiti, sa para opozanti, liberali, de dreapta sau mai stiu eu ce, cand de fapt scopul lor este osul de ros si sinecura. Iar daca apare vreun tanar care incearca sa faca ceva si chiar face, acesta devine un pericol pentru ca arata cetatenilor ca se poate, daca se vrea si nu numai ca se paote, dar se poate si fara bani sau cu bani putini.

Ori asta este de neiertat, caz in care sigur partidul te va pedepsi exemplar si te va declara decedat.

Aleluia!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate