Interviu cu Madalina Andrei, secretarul general al filialei PNL Stalpeni

Scris de Mircea Petre
941 vizualizari

Marti, 15 iunie 2021, presedintele PNL Stalpeni, Lucian Panainte, convoca o sedinta a filialei locale a partidului care avea sa dea nastere unui mare numar de semne de intrebare. Erau cetateni ai comunei, dar si membri ai partidului, care se indoiau de corectitudinea si legalitatea desfasurarii sedintei si a hotararilor luate in cadrul acesteia.

Si noi, la Gazeta, am scris despre acest subiect si nu putine au fost comentariile cititorilor pe aceasta tema. In dorinta de informare corecta si impartiala a cetatenilor comunei noastre, Gazeta de Stalpeni, revine cu noi amanunte legate de sedinta de marti, propunand secretarului general al filialei PNL Stalpeni, Madalina Andrei, un interviu, pentru lamurirea unor aspecte legate de controversata sedinta.

Reporter: – Madalina Andrei, ce a fost in neregula cu sedinta din 15 iunie?

Madalina Andrei: – Nu a fost nimic in neregula cu sedinta. Scopul acesteia a fost alegerea noului comitet de conducere a PNL filiala locala si a Presedintelui filialei. Totul a fost democratic, toti membrii de partid au avut dreptul sa se inscrie pentru functiile anuntate. Si pentru functia de Presedinte, deasemeni putea sa se inscrie oricine din sala. Nu s-a inscris insa nimeni. Ba Lucian Panainte a insistat sa se faca inscrieri dar nimeni nu a ridicat mana. Cum era inscris doar Panainte, s-a votat si a fost ales din nou. Au fost votati deasemenea si cei trei vicepresedinti, Nae Eugen, Silviu Nedelcu si Postelnicu Gheorghe.

R: – Spuneti ca nu au fost propuneri pentru functia de Presedinte. Noi stim ca a fost una, Daniel Dobrisan. I s-a refuzat candidatura?

MA: – Nu i s-a refuzat candidatura. Daniel nu putea candida pentru ca nu era membru de partid al filialei Stalpeni. Nefiind membru, clar, nu putea nici sa fie ales si nici drept de vot nu avea. Daniel a spus ca e inscris la filiala din Pitesti a partidului, drept pentru care, am sunat acolo ca sa lamurim situatia lui, dar nici acolo nu era inscris. Asadar el nu era membru de partid niciunde. I s-a propus sa se inscrie in partid, a fost de acord, i s-a dat o adeziune pe care a completat-o chiar atunci, pe loc, urmand ca in prima sedinta a organizatiei sa se puna in discutie cererea lui.

R: – Cand si cine a decis organizarea sedintei?

MA: – Sedinta a fost organizata de filiala noastra, la cererea celor de la Pitesti. Stim ca in toamna sunt alegeri, asa ca timpul ne preseaza.

R: – Exista un convocator de sedinta sau asa ceva?

MA: – Lucian Panainte a sunat pe fiecare membru de partid in parte, asa ca toata lumea stia de sedinta. Nu toti insa au putut sa vina pentru ca unii au fost la servici. Noi am vrut sa organizam sedinta duminica, dar oamenii au spus ca ziua era nepotrivita pentru ca era sarbatoare, unii plecau la munte…s-a ales marti.

R: – S-a speculat ca nu toti cei prezenti in sala ar fi fost membri de partid si ca Presedintele Panainte ar fi chemat cetateni fara drept de vot care sa voteze in favoarea lui.

MA: – Nu este adevarat. De fapt,aveti o poza de la sedinta. Daca vreti va spun pe fiecare cum ii cheama. Sunt oameni inscrisi in PNL de peste 20 de ani.

R: – Au fost cazuri de cetateni care nu erau membri de partid, care au votat si carora li s-au facut pe urma adeziuni ca sa fie cumva acoperita ilegalitatea?

MA: – Asta e o prostie. Cum sa faci asa ceva? Sau daca stie cineva, ceva de o asa practica, sa imi spuna concret. V-am zis, exista poze de la sedinta.

R: – S-a zis ca domnul Postelnicu si baiatul tau, S.A., nu ar fi membri de partid si deci, nu ar fi avut drept de vot.

MA: – Domnul Postelnicu e membru de partid de peste 10 ani. De fapt toata familia Postelnicu este de liberali. Si doamna Postelnicu, dar si baiatul.

Despre baiatul meu, va pot spune ca este membru de partid de aproape un an. Si el si fata mea si sotul meu.

R: – Un cetatean intreba nelamurit, de ce Daniel Dobrisan, care a participat la campania electorala si care a facut cateva proiecte interesante pentru comuna si in numele PNL, de ce nu a fost lasat sa candideze?

MA: – V-am spus, Daniel Dobrisan nu e membru de partid la Stalpeni. Presedintele partdului i-a recunoscut meritele, noi toti ii recunoastem meritele si efortul depus, dar da, atunci chiar ar fi fost o ilegalitate sa poata participa la alegeri sau sa poata vota.

R: – Se confrunta Presedintele Panainte cu o opozitie in intetiorul partidului? Ma refer la controversele pe care acesta le are, in ultimul timp, cu Silviu Nedelcu si cu Daniel Dobrisan.

MA: – E normal sa fie diferente de opinii. In toate partidele sunt. Silviu Nedelcu e nemultumit si chiar la sedinta de marti a avut o discutie lunga cu Panainte pe tema inscrierii doamnei Nedelcu in PNL. Eu va spun insa ca membrii nostrii de partid nu o vor pe doamna Nedelcu in partid, dar i s-a zis sa completeze o adeziune care sa fi dezbatuta intr-una din sedinte. Silviu Nedelcu nu e un membru activ in organizatie…

R: – Atunci cum a fost ales vicepresedinte?

MA: – A fost ales mai mult in virtutea obisnuintei. A avut putine voturi. In campania electorala a fost sters, fara initiativa, nu s-a evidentiat cu nimic. El era cu traista pe umar sa adune nuci de prin nucii oamenilor. E si un apropiat al primarului Serbanoiu, pe desupra. Despre Daniel Dobrisan… el e tanar, navalnic, fara experienta, un pic influentabil, dar are timp sa se maturizeze…

R: – Se vorbeste ca ar fi fost exclus…

MA: – Cum sa fie exclus daca nici macar nu a fost primit inca? Presedintele partidului il apreciaza, dar, v-am zis, e inca nepregatit pentru o functie importanta in partid. Chiar azi am vorbit cu Daniel la telefon si m-a intrebat acelasi lucru, daca a fost exclus. Nu stiu de unde auzise tampenia asta. I-am spus si lui ce v-am zis si voua, nu poate fi exclus daca nu e membru. Si oricum nici nu stiu de unde a aparut povestea asta cu excluderea.

R: – MA, ai fost aleasa secretar general al organizatiei PNL Stalpeni. Ce crezi ca te-a recomandat pentru acest post?

MA: – Cred ca am fost aleasa pentru meritele mele in partid. Sunt activa si verticala ca membru de partid dar ca si cetatean, ca locuitor al satului Opresti si cred ca nu poate contesta nimeni lucrul asta. Nici nu ling blide si nici nu sunt supusa partidului. Am luat atitudine in sedinte ori de cate ori ceva nu mi-a convenit si am avut discutii, sper eu constructive, cu oricare dintre „sefii” partidului.

MA: – Ce reprosezi „sefilor” organizatiei PNL Stalpeni?

MA: – O mai multa implicare, atragerea de noi membri si mai presus de toate, un dialog mai bun cu cetatenii comunei…

R: – Pentru asta aveti Gazeta de Stalpeni…

MA: – Desigur ca da, Gazeta este foarte importanta, ne poate ajuta. De aia zic, trebuie mai multa comunicare, oamenii trebuie sa stie ca organizatia PNL Stalpeni e activa si poate veni in sprijinul cetatenilor, chiar daca e in opozitie.

R: – MA, multumim pentru interviu si speram ca filiala PNL Stalpeni sa depaseasca situatia de regasire in care, se pare, ca se afla.

MA: – Multumesc si eu in numele partidului si speram si noi intr-o colaborare mai eficienta cu Gazeta de Stalpeni!


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate