[AVERTIZARE METEO] Cod galben de caniculă pentru zilele de 04 și 05 august

Scris de Redacție
124 vizualizari

Comuna Stâlpeni și întreaga zonă din Argeș se pregătesc pentru un val de căldură intensă și caniculă, conform avertismentului meteo emis pentru intervalul 04 și 05 august, de Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Autoritățile au emis Cod Galben, iar populația este îndemnată să ia măsuri de precauție pentru a se proteja de disconfortul termic ridicat.

Începând cu ziua de vineri, 04 august, valul de căldură se va intensifica în întreaga țară, afectând toate zonele de câmpie și de podiș. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va duce la un disconfort termic accentuat. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade Celsius, în timp ce cele minime vor oscila între 17 și 20 de grade Celsius.

Sâmbătă, 05 august, situația va continua să fie dificilă. Canicula va persista, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Indicele temperatură-umezeală va depăși din nou pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi similare cu cele de vineri, situându-se în general între 33 și 37 de grade Celsius.

Este important ca locuitorii să ia măsuri pentru a se proteja de căldura excesivă. Recomandările includ evitarea expunerii la soare în intervalul orar 11.00 – 17.00, purtarea hainelor ușoare și a pălăriilor, hidratarea corespunzătoare cu apă și sucuri naturale și evitarea eforturilor fizice intense în timpul zilei.

Persoanele în vârstă, copiii și cei cu afecțiuni medicale preexistente sunt mai vulnerabili la efectele căldurii, așa că trebuie să fie cu atenție deosebită pentru sănătatea lor.

Foto: ANM


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate