[SCRISOARE DESCHISĂ] Apel către Primul Ministru pentru salvarea sectorului nonguvernamental din România

Scris de Andrei Vacaru
372 vizualizari

Într-un gest fără precedent, peste 1130 de organizațiile nonguvernamentale din România au adresat o scrisoare deschisă către Prim-Ministrul Marcel Ciolacu, cerându-i să reconsidere propunerile guvernamentale care pun în pericol funcționarea acestui important sector. În contextul unor modificări recente la Codul Fiscal, ONG-urile din toată țara sunt îngrijorate că aceste schimbări ar putea duce la anularea mecanismelor actuale de sponsorizare și, implicit, la lipsa finanțării care susține proiectele esențiale în domenii precum sănătatea, educația și protecția mediului.

În urma apariției recent în presă, a unui proiect de Ordonanță de Guvern, organizațiile se confruntă cu o amenințare fără precedent. Propunerile guvernului pun în pericol funcționarea unui sistem care și-a dovedit eficiența în ultimii 20 de ani, în special în perioade dificile precum asistența copiilor și a bătrânilor, dezvoltarea infrastructurii medicale, pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina.

Organizațiile semnatare ale scrisorii deschise au prezentat dovezi concrete ale impactului pozitiv pe care l-au avut asupra comunităților. De la furnizarea serviciilor medicale paliative complete și reconstrucția infrastructurii medicale, până la programele de educație și protecție a copiilor, ONG-urile au jucat un rol crucial în susținerea celor mai vulnerabile categorii sociale.

În Stâlpeni și în comunitățile din jur, organizații nonguvernamentale au adus beneficii semnificative, oferind sprijin și servicii esențiale într-un mod complementar cu sectorul public. Acțiunile acestor ONG-uri au avut un impact direct asupra locuitorilor, îndeosebi în zona educației și a mediului.

Scrisoarea deschisă către Prim-Ministru reprezintă un apel puternic la protejarea creditului fiscal și la menținerea unui parteneriat solid între stat, sectorul de afaceri și organizațiile neguvernamentale. Impactul acestor ONG-uri asupra comunităților este incontestabil și esențial pentru bunăstarea socială.

Iată textul scrisorii deschise tuturor ONG-urilor, în forma în care se afla la 04.08.2013, ora 16.00:

Stimate domnule Prim-Ministru Marcel Ciolacu,

Creditul fiscal instituit în anul 2004 și îmbunătățit succesiv în ultimii ani de oameni politici responsabili a permis dezvoltarea sustenabilă a domeniului nonguvernamental în România. Ultima modificare reprezentată de introducerea Declarației 177, salutată de întreg mediul ONG, a fost făcută chiar în anul 2022. Creditul fiscal permite companiilor să direcționeze către organizații nonguvernamentale sume din impozitul pe profit/venit datorate statului. Sponsorizările susțin financiar intervențiile vitale ale organizațiilor, în domenii precum asistență socială, educație, protecția mediului, sănătate, cultură etc.

În acest moment, sponsorizarea nu este un simplu instrument de finanțare a sectorului nonprofit, ci asigură spațiul de intersecție în care statul, sectorul de afaceri și organizațiile neguvernamentale lucrează împreună pentru binele comunității. Acest echilibru trebuie păstrat și încurajat pentru că și-a dovedit eficiența excepțională în ultimii ani, cu precădere în perioada de pandemie Covid și a războiului din Ucraina.

În forma actuală a Codului Fiscal, Statul direcționează către entitățile eligibile, care includ și organizațiile neguvernamentale, o medie anuală de 0,15% din PIB. În 2020, acest procent reprezenta 1,8 miliarde de lei. Un proiect de Ordonanță apărut recent în presă conține două prevederi care anulează mecanismele actuale de sponsorizare și lasă fără finanțare domeniul nonguvernamental, cu peste 100.000 de angajați și milioane de beneficiari.

Propunerile Guvernului pun în pericol un sistem care și-a dovedit eficiența timp de 2 decenii. Față de această măsură ne exprimăm consternarea și vă solicităm să o abandonați cât mai repede. Cerem Guvernului să elimine din textul viitoarei Ordonanțe orice prevedere menită a schimba prevederile actuale ale Codului Fiscal în ceea ce privește tema acordării de sponsorizări.

Efectele acestor măsuri, în cazul în care s-ar adopta așa cum preconizează proiectul de OUG, vor duce la:

 • eliminarea posibilității antreprenorilor locali de a contribui la ameliorarea situației comunităților în care funcționează;
 • descurajarea sectorului de afaceri de a mai participa în acțiuni de construcție comunitară;
 • restrângerea substanțială a programelor de intervenție ale organizațiilor din domeniile socio-medical și educație care, în acest moment, sunt complementare sau chiar suplinesc serviciul public (de exemplu, excluderea bolnavilor de cancer și boli incurabile de la servicii de îngrijire paliativă, întreruperea proiectelor de modernizare și construire din sistemul de sănătate, reducerea programelor care adresează abandonul școlar, prevenirea segregării în școală, diminuarea acoperirii serviciilor de sprijin și asistență pentru copii, vârstnici, persoane cu dizabilități etc).

În prezent, organizațiile nonguvernamentale reprezintă aproximativ 45% dintre furnizorii acreditați de servicii sociale. Vorbim de beneficiari (copii, adulți, vârstnici) pentru care intervenția sectorului este singura formă de sprijin pe care o primesc, iar statul nu are capacitatea și resursa umană să suplinească eforturile sectorului ONG.

Prevederile privind sponsorizarea din Codul Fiscal, cu abordare de tip credit fiscal, au făcut funcțională și eficientă Legea 32/1994 – Legea Sponsorizării – care în primul ei deceniu nu și-a putut produce efectele dorite tocmai pentru că facilitățile fiscale nu erau adecvate și de substanță, ci insignifiante. Prevederile treptat îmbunătățite în Codul Fiscal, culminând cu prevederea direcționării din impozitul pe profit al companiilor (reglementată anul trecut), sunt instrumente extraordinare și model de bune practici pentru alte state, generate de oameni de stat vizionari, care au înțeles că organizațiile pot juca rolul de parteneri în susținerea și protejarea celor mai vulnerabile persoane din societate.

Vedem organizații care nu doar că folosesc cu responsabilitate și eficiență finanțările din sponsorizări, ci le și sporesc astfel încât să ajute mult mai mulți oameni și să își crească impactul.

Redăm doar câteva exemple de organizații care suplinesc lipsa statului în domenii cheie din România:

 

HOSPICE Casa Speranței este cea mai mare fundație medicală din România și singura entitate care oferă servicii paliative complete, în condițiile în care majoritatea serviciilor sunt oferite doar de fundații, iar acoperirea totală a nevoii naționale este de 18,71%. HOSPICE Casa Speranței a acordat, în mod gratuit, servicii de paliație pentru 45.000 de pacienți și peste 100.000 de membri ai familiilor lor, și a instruit peste 32.000 de profesioniști din România, Europa de Est și fostele state sovietice.

 

Dăruiește Viață îmbunătățește infrastructura medicală din România, a refăcut secții și departamente de oncologie, precum și secții de terapie intensivă și secții de COVID-19. De asemenea, muncește pentru creșterea capacității sistemului public de sănătate în domeniul hemato-oncologiei, dar și în reacția statului la situații de criză. Organizația construiește primul spital public din sponsorizări și donații, primul spital public construit în ultimii 30 de ani în România.

 

Salvați Copiii a ajuns la peste 3,3 milioane de copii din toată țara, prin programe de educație, sănătate sau de protecție împotriva bullying-ului, violenței sau în sprijinul copiilor rămași singuri acasă în urma migrației economice a părinților. Organizația participă la elaborarea de politici publice și propuneri legislative pentru protecția drepturilor copilului, unde menționăm introducerea interdicției pedepsei corporale asupra copiilor în legea 272.

 

Fundația World Vision România a reușit, exclusiv prin sponsorizări, să construiască un program național de educație timpurie și educație parentală, care deservește până la 450.000 de beneficiari la nivel național în 3 ani de implementare și un program pe termen lung de servicii integrate pentru 3.000.000 de copii și adolescenți.

 

2.440.000 beneficiari ai asistenței umanitare furnizată de Crucea Roșie Română vor fi afectați de diminuarea oportunităților de finanțare destinate activităților curente (Banca de Alimente, Centrele EGAL, Caravana de Sănătate, Servicii de Ambulanță și de Prim Ajutor).

 

Fundația Hope and Homes for Children este unul dintre cei mai mari susținători ai procesului de dezinstituționalizare în România, proces asumat ca fiind o prioritate națională. Din 1998 și până în prezent, Hope and Homes a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 66 de centre de plasament și a dezvoltat 123 de case familiale, cu peste 7.000 de copii scoși din orfelinate și aproximativ 1.850 reintegrați în familia naturală sau extinsă. În 25 de ani, Fundația a prevenit instituționalizarea a peste 40.000 de copii.

 

Plantăm Fapte bune, inițiativa de împădurire la nivel național, bazată pe voluntariat și sponsorizări, sub înaltul patronaj al Majestății sale Margareta: Numai în anul 2021 prin acest program s-au plantat 558.000 de puieți de pomi, pe o suprafață de 124 de hectare din 15 județe.

 

Asociația Smart Society care a contribuit prin aplicația Donorium la salvarea vieților a peste 150.000 de pacienți în situație critică prin promovarea și educarea populației despre donarea de sânge, prin facilitarea accesului donatorilor la centrele de transfuzie, prin susținerea organizării fluxului de recoltare de sânge în centrele de transfuzie și prin restabilirea încrederii donatorilor în procesul donării de sânge.

 

Act for Tomorrow a dezvoltat, în 2022, 12 proiecte de mediu și sustenabilitate, care au avut peste 12.000 de beneficiari direcți. Asociația colaborează direct cu alte ONG-uri, companii și instituții publice, pentru a dezvolta programe și proiecte de educație pentru mediu, colectarea și reciclarea deșeurilor, protecția apei, împădurire și dezvoltarea comunității. Anul trecut au mobilizat 5.150 de voluntari, au colectat 91.597 de tone de deșeuri și au plantat 168.100 puieți, pe o suprafață totală de 35,2 hectare. Prin programul de microgranturi Start ONG, începând cu 2019 și până în prezent, au susținut implementarea unui număr total de peste 500 de proiecte organizate de mici ONG-uri și fundații la început de drum din România.

 

Fundația Părinți din România doar prin serviciul gratuit de telemedicina pediatrică – PEDITEL 0219010 – a oferit asistență medicală pediatrică, non-stop, gratuit, pentru 650.000 de copii din România și diaspora. Exclusiv din donații și sponsorizări. Prin celelalte proiecte derulate în cei peste 13 ani de activitate: “Zâmbet de copil – Copilăria NU e la Spital!”, programul de burse pentru copii sau Stage Festival – International Youth Theatre Festival, numărul copiilor care au beneficiat gratuit se programele noastre însumează alți peste 500.000 de copii. Practic, 1 din 4 copii din România a beneficiat de suportul Fundației Părinți din România.

 

Pe lângă cele câteva menționate, sunt alte mii de organizații care muncesc pentru binele oamenilor și al comunităților locale în care trăim. Aceste măsuri vor avea efecte grave asupra beneficiarilor tuturor organizațiilor neguvernamentale din România. Pacienți care nu vor mai avea acces la aceleași servicii decente de sănătate, copii pentru care șansa la educație va deveni un vis îndepărtat, păduri care vor fi din ce în ce mai amenințate și lipsite de protecție, bătrâni care nu vor mai avea parte de o bătrânețe demnă. Privim către un scenariu dureros și brutal, care va afecta și dezvoltarea sectorului nonguvernamental, într-o perioadă atât de vulnerabilă pentru întreaga societate. Nu este niciun motiv pentru care Codul Fiscal ar trebui modificat în privința dispozițiilor privind sponsorizarea, deoarece ele aduc multe beneficii prețioase în forma în care sunt acum. Legea actuală produce efecte la care Statul, de unul singur, n-ar putea ajunge la fel de repede, la fel de eficient, la fel de bine. Având în vedere toate cele expuse mai sus, vă solicităm, Domnule Prim-Ministru, renunțarea de urgență la prevederile introduse în proiectul de Ordonanță cu privire la modificarea tratamentului fiscal al sponsorizărilor.

SEMNATARII SCRISORII, ÎN ORDINE ALFABETICĂ:

 1. #Rezist Milano
 2. #REZISTENTA
 3. Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA)
 4. Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR)
 5. Alianța Națională pentru Boli Rare
 6. Asociația “Alături de Nicholas”
 7. Asociația “Consiliul Tinerilor Instituționalizați – Filiala Cluj
 8. Asociația “Da, și eu pot să lupt cu diabetul!”
 9. Asociația “Diversitatea unește: viața începe cu oamenii!
 10. Asociația “Dogs Center”
 11. Asociația “Drumeții Montane”
 12. Asociația “Institutul ACUM”
 13. Asociația “Lectura și Scrierea pentru Dezvoltarea Gândirii Critice” România
 14. Asociația “Maria Holtzhauser”
 15. Asociația “Născută Înger”
 16. Asociația “Norocel Alb” Bacău
 17. Asociația “Oastea Domnului” Gherla
 18. Asociația “PAULI – RECUPERARE INTEGRARE AUTISM”
 19. Asociația “Pădurea Copiilor”
 20. Asociația “Problema de pe strada mea”
 21. Asociația “Un Strop de Fericire”
 22. Asociația ,,Ana și Copiii”
 23. Asociația ,,Îngeri pentru suflete”
 24. Asociația ,,True Health”
 25. Asociația “Juventus” (Suceava)
 26. Asociația “Szabo Dezso” Cluj – Napoca
 27. Asociația “TOTI COPIII O ECHIPA”!
 28. Asociația “Youth Can Do It”
 29. Asociația ”Asistență si programe pentru dezvoltarea durabilă – Agenda 21”
 30. Asociația ”Casa de Copii Sf. Maria”
 31. Asociația ”Casa Faenza” Timișoara
 32. Asociația ”Hands Across România Association”
 33. Asociația ”NU UITA SĂ FII OM” Caransebeș
 34. Asociația ”Sfânta Ana”
 35. Asociația „AS 2001 Alba Iulia”
 36. Asociația „SOLIDAR”
 37. Asociația 3 Rails, Sibiu
 38. Asociația 3M
 39. Asociația A.R.T. Fusion
 40. Asociația ABILITY HUB
 41. Asociația Academia 1.61
 42. Asociația Academia Creativă MULTILINGUA
 43. Asociația Academia Excelenței
 44. Asociația Academis Sport Evolution
 45. Asociația Acasă în Banat
 46. Asociația ACCEPT
 47. Asociația ACL Timișoara
 48. Asociația Act for Tomorrow
 49. Asociația ActiveWatch
 50. Asociația Acțiuni Sociale prin Metode Educative Active A
 51. Asociația Adventure Life
 52. Asociația Agent Green
 53. Asociația AGES
 54. Asociația AGORA Debate
 55. Asociația Agricultorilor din Zona Cristuru Secuiesc
 56. Asociația AIDE
 57. Asociația AIKI DOJO Constanța
 58. Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor
 59. Asociația Aliat pentru Sănătate Mintală
 60. Asociația All Grow
 61. Asociația ALTERNATIVA 2003
 62. Asociația Alternative Sociale
 63. Asociația ALUZIVA
 64. Asociația Ambasada Sustenabilitatii in Romania
 65. Asociația Ambulanța.Life (Serviciul Voluntar de Ambulanță)
 66. Asociația Amprenta de Bine
 67. Asociația Andrei suntem toti
 68. Asociația Annah
 69. Asociația Antonia pentru Educație și Inovare Socială
 70. Asociația Antonio și Prietenii
 71. Asociația APICI – PRIORITATEA ÎNTRU AJUTORĂRII COPILULUI INSTITUȚIONALIZAT
 72. Asociația Aproape de TINEri
 73. Asociația Arad pentru copii dislexici
 74. Asociația Aradul Civic
 75. Asociația ARCA – Animal Rescue and Care
 76. Asociația Arca Lex
 77. Asociația Aripi Albastre
 78. Asociația Armonia Resource Center, Lupeni – Hunedoara
 79. Asociația Art Out
 80. Asociația Artistică Câmpia Mureșană
 81. Asociația Artistil
 82. Asociația Artiștilor Plastici Mureș
 83. Asociația ASA
 84. Asociația ASIGURAM VIITORUL EDUCAȚIEI
 85. Asociația Aspire for Education
 86. Asociația Aspire to Change, București
 87. Asociația Atelier Ad Hoc
 88. Asociația Ateliere Fără Frontiere
 89. Asociația Ateliere Protejate
 90. Asociația Atelierul de Bine
 91. Asociația AutHelp
 92. Asociația Autism Baia Mare
 93. Asociația Autism Cezar Nicolae – S.U.I.T.A.
 94. Asociația Autism Dobrogea
 95. Asociația Autism Voice
 96. Asociația Avangarde
 97. Asociația AVATAR
 98. Asociația BABY CARE SIBIU
 99. Asociația Banca Locală pentru Alimente Roman
 100. Asociația Banca pentru Colectarea și Distribuirea Alimentelor București
 101. Asociația Banca Regională pentru Alimente Brașov
 102. Asociația Banca Regională Pentru Alimente Cluj
 103. Asociația Banca Regională Pentru Alimente Constanța
 104. Asociația Banca Regională Pentru Alimente Craiova
 105. Asociația Banca Regională pentru Alimente Galați
 106. Asociația Banca Regională pentru Alimente Oradea
 107. Asociația Banca Regională Pentru Alimente Timișoara
 108. Asociația Bankwatch România
 109. Asociația Barbuțel Rares
 110. Asociația Barcaújfalusi Balogh György Egyesület
 111. Asociația BATE ȘAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA
 112. Asociația Be a Butterfly Bucuresti
 113. Asociația Be Teen
 114. Asociația Be You
 115. Asociația Bear Fruit
 116. Asociația Beehave
 117. Asociația Benefacto
 118. Asociația BertaLand – Brașov
 119. Asociația Betania
 120. Asociația Bethesda
 121. Asociația Beyond the Line Production
 122. Asociația Biborka
 123. Asociația Bihorul Civic – Oradea
 124. Asociația Biomin Actiune Sociala
 125. Asociația BISM International, București
 126. Asociația Blijdorp România – Suceava
 127. Asociația Bolnavilor de Parkinson și a altor Afecțiuni Neurologice Degenerative “Sufletul Lalelelor” din Județul Botoșani
 128. Asociația Bolnavilor de Von Hippel Lindau
 129. Asociația Bonga
 130. Asociația BookLand
 131. Asociația Botez Vlad Sergiu Down Brăila
 132. Asociația Brașovul Civic
 133. Asociația Bucurie și Speranță – Iași
 134. Asociația Bună ziua Copii din România
 135. Asociația Buni Prieteni Bihor
 136. Asociația Bunul Samaritean – Ocna Mureș
 137. Asociația C4C – Communication for Community
 138. Asociația Cadrelor Didactice și a Părinților Elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 6 Suceava
 139. Asociația Carasana Sindrom Down
 140. Asociația Caravana cu Medici
 141. Asociația Caravana cu Medici Filiala Bihor
 142. Asociația Caravana cu Medici Filiala Brașov
 143. Asociația CardioGen
 144. Asociația care for Dogs
 145. Asociația Care2Travel – Miercurea Ciuc
 146. Asociația Caritas a Diecezei Timișoara
 147. Asociația Caritas Alba Iulia – Asistență Medicală și Socială
 148. Asociația Caritas București
 149. Asociația Caritas Catolică Oradea
 150. Asociația Caritas Eparhial Greco – Catolic Cluj
 151. Asociația Caritas Eparhial Oradea
 152. Asociația Caritas Mitropolitan Greco – Catolic Blaj
 153. Asociația Carusel
 154. Asociația Casa “Buna Mică”
 155. Asociația Casa Aksza, Cluj – Napoca
 156. Asociația Casa Buna, Filiala Sanpetru
 157. Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Omenia” București
 158. Asociația Casa de Copii Sf. Maria – Ajutorul Creștinilor Bărăția
 159. Asociația Casa Insorita
 160. Asociația Casa Naturii
 161. Asociația Casa Nădejdii
 162. Asociația Casa Nădejdii Aiud
 163. Asociația Casa Pisicească Iași
 164. Asociația Casa Tuturor
 165. Asociația Casuta Bucuriei Cluj – Napoca
 166. Asociația CATALEYA /YRIS
 167. Asociația Catharsis Brașov
 168. Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși
 169. Asociația CĂSUȚA BUCURIEI
 170. Asociația Cătunul Verde
 171. Asociația CDP Smart Focșani
 172. Asociația Ceangăilor Bârsa
 173. Asociația CED România Centrul de Excelență prin Diversitate
 174. Asociația Centrul Bucuriei (Sibiu)
 175. Asociația Centrul Comunitar Viscri
 176. Asociația Centrul Cultural Clujean
 177. Asociația Centrul Daniel
 178. Asociația Centrul de Autocunoaștere Saint Omer
 179. Asociația Centrul de Dezvoltare Personală și Combatere a Comportamentelor de Risc
 180. Asociația Centrul de Evaluare și Analize Educaționale
 181. Asociația Centrul de Expertiză Europeană – Europuls
 182. Asociația Centrul de Facilitare Matca
 183. Asociația Centrul de Îngrijire pentru Vârstnici Bunătatea Arad
 184. Asociația Centrul De Resurse Economice și Educație pentru Dezvoltare
 185. Asociația Centrul de Resurse in Comunicare
 186. Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași
 187. Asociația Centrul pentru Arii Protejate și Dezvoltare Durabilă Bihor
 188. Asociația Centrul pentru Legislație Nonprofit
 189. Asociația Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
 190. Asociația Centrul Popular de Cercetare și Documentare
 191. Asociația Centrul Regional pentru Educație, Știință și Cultură Iași
 192. Asociația Centrul Român pentru Comunicare
 193. Asociația Centrul Step by Step pentru Educație și Dezvoltare Profesională
 194. Asociația Cernavodă Plus
 195. Asociația Chance – C.E.A.R.E.S. București
 196. Asociația Charity and Humanitarian Support – Caritate și Suport Umanitar
 197. Asociația Cip și Ciargi
 198. Asociația Cira
 199. Asociația Citizen Next
 200. Asociația City Makers
 201. Asociația CIVICA
 202. Asociația Civică #activAG Pitești
 203. Asociația Civică Banat
 204. Asociația Climato Sfera
 205. Asociația Club Kiwanis Corabia
 206. Asociația Club Soroptimist Brașov
 207. Asociația Club Sportiv Academia de Sport Tăuții Măgherăuș
 208. Asociația Club Sportiv Aurora Baicoi
 209. Asociația Club Sportiv Babarunca
 210. Asociația Club Sportiv Rugby Club Gura Humorului
 211. Asociația Club Sportiv Special Olympics
 212. Asociația Club Sportiv TGA Racing Point
 213. Asociația Club Sportiv Tibiscus Timișoara
 214. Asociația Club Sportiv Ultra Pana La Capat – Arad
 215. Asociația CLUB SPORTIV ZLATNA
 216. Asociația Club Științific Turda
 217. Asociația Clubul de Aventură Lupii Liberi Sibiu
 218. Asociația CLUBUL DE PRESĂ VJ
 219. Asociația CLUBUL LIDERII MILENIULUI TREI
 220. Asociația Clubul Regal al Medicilor
 221. Asociația Clubul Sportiv BRAVII Arad
 222. Asociația CLUBUL SPORTIV COMUNITAR SIBIU
 223. Asociația Clubul Sportiv Kyodai
 224. Asociația Clubul Sportiv Mentor Silva
 225. Asociația Clubul Sportiv Orienteering Masters Hunedoara
 226. Asociația Clubul STEAM, Reghin
 227. Asociația Clubul STEAM, Reghin, Asociația Pasabo – proiecte pentru comunitate, Mihai Viteazu
 228. Asociația Cluster pentru Inovare și Tehnologie
 229. Asociația Coaliția pentru Economia Circulară – CERC
 230. Asociația Colectiv GTG 3010
 231. Asociația Colegiul Pacienților
 232. Asociația Colegiului Reformat Cluj
 233. Asociația Colors
 234. Asociația COMPASIUNE IN ACTIUNE
 235. Asociația Comunitatea Ucrainenilor din Mediaș
 236. Asociația Comunități Sustenabile
 237. Asociația CONIL
 238. Asociația Consiliul Tinerilor Institutionalizati
 239. Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară – ACDC
 240. Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială România
 241. Asociația Consultanților și Experților în Economie Socială România – Filiala Năvodari
 242. Asociația Coolturala Noua Ne Pasa!
 243. Asociația Copacul cu fapte bune
 244. Asociația Copii fără Copilărie din Județul Vâlcea
 245. Asociația Copii pentru Viitor
 246. Asociația Copii Supereroi
 247. Asociația Copii și Zâne
 248. Asociația Copiii în Sânul Familiei
 249. Asociația Copiilor și Tinerilor Diabet
 250. Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș
 251. Asociația Corupția ucide
 252. Asociația COSI (Civic Orientation and Social Integration)
 253. Asociația Create Yourself
 254. Asociația Create.Act.Enjoy (Cluj Napoca)
 255. Asociația Creionăm Viitorul
 256. Asociația Creştin – Umanitară “Slujirea vieţii”
 257. Asociația Creștină București
 258. Asociația Creștină de Misiune și Ajutorare Betania
 259. Asociația Creștină For Help
 260. Asociația Creștină MIA (Misiune în Acțiune), București
 261. Asociația Creștină Romilor Betania
 262. Asociația CS YOLO
 263. Asociația CSR Nest
 264. Asociația Cu Verdele – n SUS
 265. Asociația Culinară Transilvania
 266. Asociația Culorile Prieteniei
 267. Asociația Cultural – Artistică Art Mirror
 268. Asociația Culturală AltIași
 269. Asociația Culturală Armonie Și Culoare
 270. Asociația Culturală Diogene, Timișoara
 271. Asociația Culturală Petofi Sandor, Albești
 272. Asociația Culturală Pusta
 273. Asociația Culturală TU și EU
 274. Asociația Culturalis
 275. Asociația CURCUBEU WALDORF
 276. Asociația Cutu Cutu București
 277. Asociația Daher
 278. Asociația Daisler
 279. Asociația DApetresii Oradea
 280. Asociația Darla Cluj
 281. Asociația Dăruiește Aripi
 282. Asociația de Ajutor Amurtel România
 283. Asociația de Ajutor Mutual – „A.D.M.S” Moldovița
 284. Asociația de Ajutor Mutual – A.D.M.S
 285. Asociația de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate “EUROACTIV” Suceava
 286. Asociația de Conștientizare a Industriei Agricole
 287. Asociația de dezvoltare personală Grigore Popa
 288. Asociația de Ecoturism din România
 289. Asociația de Inițiativă Locală “Roman 2002”
 290. Asociația de Integrare Socială si Digitalizarea Cetățeanului
 291. Asociația de Părinți – Școala Gimnazială Mihai Eminescu Roșiorii de Vede
 292. Asociația de Părinți a Școlii Gimnaziale Stroești
 293. Asociația de Părinți Albatros Mangalia
 294. Asociația De Poveste
 295. Asociația de PROTECȚIE A ANIMALELOR A DOUA ȘANSĂ BUCUREȘTI
 296. Asociația de Responsabilizare și Asociația Dezvoltare a Tineretului
 297. Asociația de Scleroză Multiplă din România
 298. Asociația de Servicii Sociale SCUT Brașov
 299. Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic
 300. Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic România Filiala Buzău
 301. Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale Luceafărul
 302. Asociația de Sprijin Comunitar ACS
 303. Asociația de Tineret Mereu Împreună
 304. Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților (Satu Mare)
 305. Asociația de Tineri din Ardeal
 306. Asociația de Tineri din Ardeal Filiala Brașov
 307. Asociația de Turism Ecologic ”Camena”
 308. Asociația De-a Arhitectura
 309. Asociația Destine și Valori
 310. Asociația Dia.Logos
 311. Asociația Diaconia Ajutor Internațional
 312. Asociația Diecezana Caritas Greco – Catolic Maramureș
 313. Asociația Dieta keto medicală
 314. Asociația Dignity Restored
 315. Asociația din Drag și Dor Pentru Comunitate – Galați
 316. Asociația Dincolo de azi – DA
 317. Asociația Distroficilor Muscular din România
 318. Asociația Divers
 319. Asociația Domy Music Star – Sibiu
 320. Asociația Donează Gura Humorului
 321. Asociația Dorcas Aid România
 322. Asociația Dorință, Ajutor, Recuperare, D.A.R. Pentru Copii Și Tineri Cu Dizabilități Sibiu
 323. Asociația Down Art Therapy
 324. Asociația Down Oradea România
 325. Asociația Down Plus București
 326. Asociația Down Valea Jiului
 327. Asociația Drag Education
 328. Asociația Drăgoi Adina – Elisabeta
 329. Asociația Dream Project
 330. Asociația Dubova Acasă
 331. Asociația Dumbrava lui Patrocle
 332. Asociația Dumitrescu Poate
 333. Asociația Dumitru Matei
 334. Asociația ECO Reghin
 335. Asociația ECOTECA
 336. Asociația Ecovas
 337. Asociația EcoZone Romania
 338. Asociația EduBuzz Augustin
 339. Asociația EduC București
 340. Asociația Educatia te salveaza
 341. Asociația Educatie pentru succes
 342. Asociația Educația Altfel
 343. Asociația Educația la Sat
 344. Asociația Educație pentru Viața Reală
 345. Asociația Educațională Supermeditații
 346. Asociația Eduspace
 347. Asociația EDUVITAL – EDUCATIA ESTE VITALA
 348. Asociația eematico – București
 349. Asociația Elevilor din Constanța
 350. Asociația Elite Art Club UNESCO
 351. Asociația Emanuel Dej
 352. Asociația EMIP
 353. Asociația Emovere
 354. Asociația Esperando
 355. Asociația Este Film
 356. Asociația Etic (Simplon România)
 357. Asociația ETIPC
 358. Asociația EU RESPECT
 359. Asociația Eu, Tu și Ei Focșani
 360. Asociația Euro – Asiatică de Consultanță și Inovare GALATI
 361. Asociația EUROAVIA Cluj – Napoca
 362. Asociația Euroland Banat
 363. Asociația Euromediu
 364. Asociația EuroPress
 365. Asociația Fab Lab Iași
 366. Asociația FABER
 367. Asociația Fabiola Hosu
 368. Asociația facem
 369. Asociația Facil Student Society
 370. Asociația Familia SMA
 371. Asociația FANTASTICII DOWN GALAȚI
 372. Asociația Fapte Bune pentru Viitor
 373. Asociația Fapte, Cluj – Napoca
 374. Asociația FDP Protagoniști în educație
 375. Asociația FeedForward Recruiting
 376. Asociația Femeile se implică – Brașov
 377. Asociația Femeilor Profesioniste
 378. Asociația Femeilor Universitare
 379. Asociația FII OM, E GRATIS
 380. Asociația Filantropia Oradea
 381. Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia
 382. Asociația Find Your Place
 383. Asociația FIR
 384. Asociația FOA Fusion of Arts
 385. Asociația FOTA VLAD – MIHAI
 386. Asociația Four Change
 387. Asociația Fragile Society
 388. Asociația Fraților Mariști
 389. Asociația GAL Homorod – Küküllő Leader
 390. Asociația Gaudiopolis Varadiensis
 391. Asociația Geeks for Democracy
 392. Asociația Gifted Education for Family
 393. Asociația GLOBAL HELP
 394. Asociația Global Shapers Bucharest Hub
 395. Asociația Glut1 Rebe&Luca
 396. Asociația GO – AHEAD
 397. Asociația Go Care România
 398. Asociația Go Romania
 399. Asociația GO4FUN
 400. Asociația Gorjul Civic
 401. Asociația Green Space, Oltenița, Județul Călărași
 402. Asociația Grow and Know – Creștere și Cunoaștere
 403. Asociația Grow Up România
 404. Asociația Grupul Milvus
 405. Asociația Grupul Zâmbetul Nostru
 406. Asociația Habitat for Humanity România
 407. Asociația Hai cu Bine
 408. Asociația Hai din Pantofi în Bocanci
 409. Asociația HaicuBicla
 410. Asociația Hands across România
 411. Asociația Hans Spalinger Cluj
 412. Asociația Happy Dogs and Other Animals Oradea
 413. Asociația Happy Mums Brașov
 414. Asociația Happy Mums Brașov
 415. Asociația Happyatoys – Cluj Napoca
 416. Asociația Harmony and Hope Iași
 417. Asociația Help Autism
 418. Asociația Hercules
 419. Asociația HMIK
 420. Asociația Hoffnung Romania
 421. Asociația HOLTIS Iași
 422. Asociația home of strings
 423. Asociația Hospice Eliana, Alba
 424. Asociația Hrăniți Copiii
 425. Asociația Humana
 426. Asociația Ice Hockey – Asociație Sportivă
 427. Asociația Identity.Education
 428. Asociația Iele – Sânziene
 429. Asociația IGLOO for MS
 430. Asociația Il Giocattolo (Anina)
 431. Asociația Incluziune pe Bune
 432. Asociația Infinite Conversation
 433. Asociația Informală a Vocilor pentru Incluziune
 434. Asociația Inima Copiilor
 435. Asociația Inimi Generoase
 436. Asociația Inimi Magice
 437. Asociația Inițiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC)
 438. Asociația Inițiativa Prelungirea Ghencea
 439. Asociația Inițiativa Vâlcea Inovează
 440. Asociația Inițiativă în Educație
 441. Asociația Inițiativele Civice Independente Giroc
 442. Asociația Innovation Education Lab
 443. Asociația InspirAction
 444. Asociația Institutul de Cercetare Făgăraș
 445. Asociația Institutul de Fapte Bune
 446. Asociația Institutul European de Impact Social ESI – European Social Impact Institute
 447. Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina
 448. Asociația Institutul Psychos, București
 449. Asociația Institutul Verde
 450. Asociația ISCOADA
 451. Asociația IT Center for Community Solutions
 452. Asociația Iubirea vindecă
 453. Asociația Împreuna nu cunoastem limite
 454. Asociația Împreună – i vom face fericiți
 455. Asociația Împreună pentru Patrick
 456. Asociația Împreună pentru Viitor Vulturești
 457. Asociația În Numele lui Alexandru, Sinaia, Prahova
 458. Asociația ÎN SLUJBA MUNTELUI
 459. Asociația Îngerii lui Amza
 460. Asociația Între Vecini
 461. Asociația Job in Sibiu
 462. Asociația Județeană Ilfov Motivația Sportului pentru Persoane cu Handicap
 463. Asociația Juriștilor Romi ROMAJUST
 464. Asociația Kastel Brașov
 465. Asociația Kelsen
 466. Asociația Kiwanis Club Roșiorii de Vede
 467. Asociația Kogayon
 468. Asociația Kola Kariola
 469. Asociația Kreuzburg
 470. Asociația La Pătrat
 471. Asociația La primul bebe
 472. Asociația La Răscruce
 473. Asociația Ladeca Mentorat
 474. Asociația Laleaua Pestriță de Grindeni
 475. Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educațional Teodora
 476. Asociația Lavanda Fest
 477. Asociația Let’s Do It, Romania!
 478. Asociația LIEBESWERK RESITA
 479. Asociația Life Call
 480. Asociația Life Learning Education
 481. Asociația Lindenfeld (Ajungem Mari)
 482. Asociația Little People Romania
 483. Asociația Love Light România
 484. Asociația Lumea lui Pinocchio
 485. Asociația Lumina
 486. Asociația Luna și Noi
 487. Asociația Luthelo
 488. Asociația M.A.M.E.
 489. Asociația Maghiarilor din Sibiu – HID
 490. Asociația Magia Binelui Brăila
 491. Asociația Magic Plan
 492. Asociația MagiCAMP
 493. Asociația Magie pentru Matei
 494. Asociația Mai Mult Zâmbet
 495. Asociația MaiMultVerde
 496. Asociația Mame pentru Mame
 497. Asociația Manu și Copiii
 498. Asociația Maramureș Heritage
 499. Asociația Maria Beatrice
 500. Asociația Marinus Galbenus
 501. Asociația Masa Săracilor
 502. Asociația Mă Bucur de Viață
 503. Asociația MăEduc.ro
 504. Asociația Mămici din Vâlcea
 505. Asociația Mâini Întinse
 506. Asociația Mâini Unite, Sibiu
 507. Asociația MC Huniadica
 508. Asociația Media Dor
 509. Asociația Mediawise Society
 510. Asociația Medici pentru România
 511. Asociația Melanom Romania
 512. Asociația Mentes Maskent
 513. Asociația Merci Charity Boutique
 514. Asociația MERGI ÎNAINTE
 515. Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială
 516. Asociația Mica Galaxie
 517. Asociația Milioane de Prieteni
 518. Asociația MINADORA – CLUJ – NAPOCA
 519. Asociația MIRA – Iași
 520. Asociația MISENA
 521. Asociația Misionară Creștină Betleem Lipova
 522. Asociația Mission 4 Life
 523. Asociația Mișcarea Sinergistă
 524. Asociația Mișcăm Vâlcea
 525. Asociația Moașelor Independente
 526. Asociația Montana Vidraru
 527. Asociația Motii Iancului – Bistrița Năsăud
 528. Asociația Mozaic Comunitar
 529. Asociația MozaiQ LGBT
 530. Asociația Muzeon
 531. Asociația My Own Tree
 532. Asociația Narada
 533. Asociația Nas Roșu – Piros Orr Egyesület
 534. Asociația Natura 20
 535. Asociația Națională a Interpreților Autorizați în Limbaj – Mimico – Gestual
 536. Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România – ANCAAR Iași
 537. Asociația Necuvinte
 538. Asociația Negrilița
 539. Asociația Neuro Move CMT
 540. Asociația Nevazatorilor din Romania Filiala Bihor
 541. Asociația Nevazatorilor Filiala Bacău
 542. Asociația NewYorkCrew
 543. Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor
 544. Asociația Nistor Bădiceanu Oradea
 545. Asociația Noble
 546. Asociația Nod Makerspace
 547. Asociația Nomadart Cluj
 548. Asociația Notorious Learning Projects
 549. Asociația Noua Paradigmă Alimentară
 550. Asociația Novapolis
 551. Asociația NUCA Animal Welfare, Cluj
 552. Asociația O Secundă de Bine
 553. Asociația OAMENI M.A.R.I. Târgu Neamț
 554. Asociația Oameni mici și mari, Cluj – Napoca
 555. Asociația Oameni Valori Fapte
 556. Asociația Oaza Arad
 557. Asociația Obștească „Artemida”
 558. Asociația Ochișorii Veseli, Costești, Argeș
 559. Asociația Om Bun
 560. Asociația Omis
 561. Asociația One World Romania
 562. Asociația ONEKIND
 563. Asociația Open Hub
 564. Asociația Open Minds
 565. Asociația ORCA
 566. Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare
 567. Asociația Organizația Națională Cercetașii României
 568. Asociația ORICUM
 569. Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă), București
 570. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice Turda
 571. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România
 572. Asociația Pacienților cu Limfedem
 573. Asociația Papi Land
 574. Asociația Parcul Natural Văcărești
 575. Asociația Parteneriatul Global al Apei din România – (GWP – ROMANIA)
 576. Asociația Pastel
 577. Asociația Paul Constantinescu 2009
 578. Asociația Părinți – Profesori, Sprijin și Dăruire
 579. Asociația Părinți de Cireșari
 580. Asociația Părinți în Dialog Timișoara
 581. Asociația Părinților – Școala Gura Râului
 582. Asociația Părinților Copiilor cu Autism – AUTISM ROMÂNIA
 583. Asociația Părinților Copiilor cu Sindrom Down Cluj
 584. Asociația Părinților Elevilor din Valea Doftanei
 585. Asociația Părinților Lueta – Loviștea Szülők Egyesülete
 586. Asociația Pe Scurt
 587. Asociația Pe Stop
 588. Asociația pentru Ambulanța Bacău
 589. Asociația pentru Antreprenoriat din România
 590. Asociația pentru Antreprenoriat Social “Plus Unu”
 591. Asociația pentru Comunitatea Reghineană
 592. Asociația pentru Copii și bătrâni „Sfântul Hristofor”
 593. Asociația pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Bonitas
 594. Asociația pentru Dezvoltare Durabilă – ViitorPlus
 595. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară “Milenialii”
 596. Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Nehoiu
 597. Asociația pentru Dezvoltare GHEPart
 598. Asociația pentru Dezvoltare Personală și Socială
 599. Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere – D
 600. Asociația pentru Dezvoltare Urbana
 601. Asociația pentru dezvoltarea profesională continuă – PRAEDU
 602. Asociația pentru Educarea și Integrarea Tuturor
 603. Asociația Pentru Educație Digitală și de Mediu Edurod
 604. Asociația pentru Educație și Caritate
 605. Asociația pentru Inițiativă si Dezvoltare Continua
 606. Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului FeedBack
 607. Asociația pentru Integrarea Tinerilor Dezavantajați
 608. Asociația pentru Libertate si Egalitate de Gen – A.L.E.G.
 609. Asociația pentru Parteneriat Comunitar Brașov
 610. Asociația pentru Prevenirea și Combaterea Fraudelor (APCF)
 611. Asociația pentru Promovarea Educației Deschise
 612. Asociația pentru Protectia Animalelor si a Naturii Animal Life Sibiu
 613. Asociația Pentru Protecția Albinelor și Polenizatorilor Sălbatici – APPAPS ORG
 614. Asociația pentru Protecția Animalelor “Și Ei au Dreptul la Viață” Fălticeni
 615. Asociația pentru protecția necuvântătoarelor “Arca lui Noe”, Cluj
 616. Asociația pentru Relații Comunitare
 617. Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
 618. Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu TB MDR Filiala Constanța
 619. Asociația pentru Valori în Educație
 620. Asociația People for Sport
 621. Asociația persoanelor cu deficiențe de auz „Darul Sunetului”
 622. Asociația Persoanelor cu Dizabilități Prahova
 623. Asociația Persoanelor Nevoiașe și cu Dizabilități “And”
 624. Asociația Perspective Danes
 625. Asociația PIN pentru Promovarea Tehnologiei și a Industriilor Creative
 626. Asociația Pitagora Cugir
 627. Asociația Plai Transilvan Oradea
 628. Asociația Plaiuri Noi
 629. Asociația Platforma Acceptarea Păgână
 630. Asociația Platforma Civica Aresel
 631. Asociația PostModernism Museum, București
 632. Asociația Poveștile Carpaților
 633. Asociația Prader Willi Din România
 634. Asociația Preocupati de Viitor
 635. Asociația Prietenii Mocăniței
 636. Asociația Prietenii Spitalului Vâlcean
 637. Asociația Primii pași spre performanță
 638. Asociația PRO – VOLUNTARIAT
 639. Asociația Pro Act Suport
 640. Asociația Pro Assisto
 641. Asociația Pro Bunicii
 642. Asociația Pro Christo et Ecclesia Filiala Tg. Mureș
 643. Asociația Pro Democrația
 644. Asociația Pro Feelfolu
 645. Asociația Pro Liceul Shakespeare Timișoara
 646. Asociația Pro Natura Galați
 647. Asociația Pro Palatul Copiilor Sibiu
 648. Asociația Pro Provincia
 649. Asociația Pro Tomis
 650. Asociația Pro Vision
 651. Asociația PRO VITA București
 652. Asociația Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat
 653. Asociația Protecția Animalelor A DOUA ȘANSĂ Vâlcea
 654. Asociația Provalori Media
 655. Asociația Psiho Joy Brașov
 656. Asociația PSITEK, București
 657. Asociația Psy4Life
 658. Asociația Pulsul Vieții
 659. Asociația Pulzus Platform
 660. Asociația Pyramid Learning Center
 661. Asociația Radioștiința
 662. Asociația Rasaritul de Argint
 663. Asociația Raza de Soare Iernut
 664. Asociația Raza de Speranta in Interventia si Terapia TSA
 665. Asociația Rădăuțiul Civic
 666. Asociația Re – Design
 667. Asociația Reaching Out
 668. Asociația Ready Nation Ro
 669. Asociația Reality Check
 670. Asociația REC Resurse pentru Educație și Cultură
 671. Asociația Recorder Community
 672. Asociația Red Panda
 673. Asociația Renovatio Sport Club
 674. Asociația Resurse Creștine
 675. Asociația Rethink România
 676. Asociația RO Palleative Care
 677. Asociația RO Solidaritate
 678. Asociația ROBOCLUB
 679. Asociația ROI
 680. Asociația Roma Entrepreneurship Development – REDI
 681. Asociația Romana pentru Cooperare si Dezvoltare Internationala
 682. Asociația Romana pentru Promovarea Calității și Practicilor de Succes
 683. Asociația Romania pentru viața
 684. Asociația Romanian Tech Startups (ROTSA)
 685. Asociația Română de Cancere Rare
 686. Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică – ARDOR
 687. Asociația Română de Diagnostic Imagistic Veterinar – ARDIV
 688. Asociația Română de Literație
 689. Asociația Română de Logistică – ARILOG
 690. Asociația Română pentru Copii Dislexici
 691. Asociația Română pentru Custodie Comună
 692. Asociația Română Pentru Intoleranță la Gluten (ARIG)
 693. Asociația Română pentru Nou – născuții Îndelung Spitalizați – ARNIS
 694. Asociația Română pentru Smart City
 695. Asociația RoOmenia – Voluntari în Europa
 696. Asociația Rosfera
 697. Asociația ROTA
 698. Asociația Rotaract Club Baia – Mare
 699. Asociația S.U.P.R.A.
 700. Asociația Sache
 701. Asociația Salvați Copiii Iași
 702. Asociația Salvează o inimă
 703. Asociația Samariteanul din Sibiu
 704. Asociația Samaritenii Orăștieni
 705. Asociația SAMAS
 706. Asociația Satul Bunicilor
 707. Asociația Saul
 708. Asociația Sănătate pentru Comunitate
 709. Asociația Sănătate, Educație, Grijă
 710. Asociația Săraci Anonimi
 711. Asociația Scântei de geniu Videle, Teleorman
 712. Asociația SELLification4EDUcation
 713. Asociația Senior Care Ses
 714. Asociația Sens Civic
 715. Asociația Sens Pozitiv
 716. Asociația Servicii Sociale
 717. Asociația Serviciul APEL
 718. Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Aiud
 719. Asociația SEXUL vs BARZA
 720. Asociația Sf. Căpitanio și Geroza, București
 721. Asociația Sfântul Casian Mediaș
 722. Asociația Sfântul Sava Gotul Copăceni
 723. Asociația Sfântul Vincențiu de Paul – Oradea
 724. Asociația Sibiu IT
 725. Asociația Sindrom Down Ploiești
 726. Asociația Sirius Animal Rescue
 727. Asociația Sînziene
 728. Asociația SMACARE
 729. Asociația Smart Society
 730. Asociația Social Activ – ASA
 731. Asociația Social Innovation Solutions
 732. Asociația Socială pentru Tehnologie Avansată – ASTA
 733. Asociația Societatea Omului Sănătos
 734. Asociația Societatea Română pentru Prevenirea și Recuperarea Medicală a Persoanelor afectate de Accidentul Vascular Cerebral SRPRMPAVC
 735. Asociația Societății de Educație Contraceptivă și Sexuală
 736. Asociația Sofia
 737. Asociația Solidara Emmaus Satu Mare
 738. Asociația Solidarele
 739. Asociația SOS Copiii Sântana
 740. Asociația SOS Infertilitatea
 741. Asociația SOS Satele Copiilor România
 742. Asociația SPA – Sănătate Prin Arte629
 743. Asociația Specialiștilor în Calitate ASQ
 744. Asociația Spectrum Life
 745. Asociația Speranța
 746. Asociația Speranța pentru Alin
 747. Asociația Speranța, Oportunitate, Sânză (S.O.S.)
 748. Asociația SPICC Timișoara
 749. Asociația Spitalului Clinic de Psihiatrie Dr. Gh. Preda Sibiu
 750. Asociația Sport Club Lucky Dragons – Târgu Mureș
 751. Asociația Sport Fără Limite Vâlcea
 752. Asociația Sport Montan Sacele
 753. Asociația Sprijin Pentru Autism
 754. Asociația Sprijin pentru Mame
 755. Asociația Sprijinirea Integrării Sociale – ASIS
 756. Asociația Spune – mi o poveste pentru suflet
 757. Asociația Start pentru Autism
 758. Asociația Stea
 759. Asociația Steaua Speranței
 760. Asociația STEM4RO – Slatina
 761. Asociația Stiințescu Hub
 762. Asociația Strigăt pentru Educație
 763. Asociația StudCoop
 764. Asociația Studenti pentru viață
 765. Asociația Studenților Academiei Forțelor Aeriene “Henri Coandă” Brașov
 766. Asociația Studenților de la Facultatea de Business din Cluj
 767. Asociația Studenților Francofoni din Iași
 768. Asociația Studenților în Științe Politice – Universitatea din București (ASSP – UB)
 769. Asociația Studenților la Matematică și Informatică
 770. Asociația Suflet Mic și Magic
 771. Asociația Suflete din Lumină Hunedoara
 772. Asociația Sunny SUP
 773. Asociația Suntem Vocea Lor
 774. Asociația Superhumans PSI
 775. Asociația Suport Mastocitoza România
 776. Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria
 777. Asociația Sus Inima
 778. Asociația Synerb Venture Catalyzer
 779. Asociația Șansa Ta
 780. Asociația Școala Anei
 781. Asociația Școala de Valori
 782. Asociația Școala Încrederii
 783. Asociația Școala mamei Junior
 784. Asociația Ștergem o Lacrimă – Iași
 785. Asociația TB – THINK BIG
 786. Asociația Teach for Romania
 787. Asociația Teachstream
 788. Asociația Teatrul Vienez de Copii – Copiii Joacă Teatru
 789. Asociația Techsoup România
 790. Asociația Terapii pentru Dezvoltarea Potențialului Uman
 791. Asociația THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI) Filiala Bacău
 792. Asociația THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI) Filiala București
 793. Asociația THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI) Filiala Cluj – Napoca
 794. Asociația THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI) Filiala Sibiu
 795. Asociația THE NEW PAGANDAWN (NOII ZORI PĂGÂNI)
 796. Asociația The Social Incubator
 797. Asociația Therapy Dogs and Cats
 798. Asociația Tholus
 799. Asociația Tinerilor Bucureșteni
 800. Asociația TOGETHER FOR HUMANITY
 801. Asociația TOP Minds
 802. Asociația Tot Mai Verde
 803. Asociația Toto&Pufi
 804. Asociația TOTUL ESTE POSIBIL
 805. Asociația Totul pentru Goga
 806. Asociația Totul pentru Tine
 807. Asociația Touched Romania
 808. Asociația Touched Romania- Centrul Maternal Casa Agar, București
 809. Asociația TransCore
 810. Asociația Transilvania pentru Promovarea Bolnavilor Psihic
 811. Asociația Translating for Humanity
 812. Asociația Transylvanian Institute for Culture
 813. Asociația Trăiește cu Bucurie
 814. Asociația Trei Frați Pătrați, Turda
 815. Asociația Triplu Start
 816. Asociația Tur Alpin
 817. Asociația Tur Alpin – Filiala Fagaras
 818. Asociația Turul Madar
 819. Asociația Țara Tinerilor Uniți
 820. Asociația Ținutul Momârlanilor
 821. Asociația Umanitara Ancora Turda
 822. Asociația Umanitara Il Chicco
 823. Asociația UMANITARA ÎMPREUNĂ PENTRU EI
 824. Asociația Umanitară “Marton Aron” Pro Sandominic
 825. Asociația Umanitară “Renaitre România”
 826. Asociația Umanitară FAM Gura Humorului
 827. Asociația Umanitară Mardoheu
 828. Asociația Unic
 829. Asociația United Cristian Aid – Bunul Samaritean
 830. Asociația UNITED HANDS ROMANIA
 831. Asociația Uniunea Creștină din Romania, Cluj – Napoca
 832. Asociația Uniunea Democrată Tătară
 833. Asociația Urban Bike Revolution Sibiu
 834. Asociația Uzinaduzina, Cluj – Napoca
 835. Asociația Valentina România
 836. Asociația Vatra Satului Săcădate
 837. Asociația VĂ AJUTĂM DIN DEJ
 838. Asociația Vâlceană a Elevilor
 839. Asociația Vera Caritas
 840. Asociația Visul lui Victor
 841. Asociația Visuri Îndrăznețe
 842. Asociația VoluDar
 843. Asociația Voluntariat Pentru Viață
 844. Asociația Voluntarilor Gălățeni
 845. Asociația Voluntarul din Noi
 846. Asociația Vreau si eu sa merg
 847. Asociația WE HELP!
 848. Asociația Wildsport
 849. Asociația World Animal Veterinary Emissaries
 850. Asociația WORLDTEACH
 851. Asociația WWF România – Fondul Mondial pentru Natură
 852. Asociația You Hub
 853. Asociația Young Initiative
 854. Asociația Youth For Neamț
 855. Asociația Youth in Action Romania
 856. Asociația Youth Vision for Society
 857. Asociația Yuppi Camp
 858. Asociația Zalmoxes
 859. Asociația Zambet si Speranta pentru Viitor
 860. Asociația Zambete Colorate
 861. Asociația Zâmbește Pentru Viitor
 862. Asociația Zâmbete și Suflete Curate Sindrom Down
 863. Asociația Zborul lui Alex
 864. Asociația Zestrea Bisoceană
 865. Asociația Zonta Club Ploiești
 866. Centrul Cultural al Romilor O Del Amenca
 867. Centrul de Dezvoltare Socială
 868. Centrul de Resurse Juridice (CRJ)
 869. Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică
 870. Centrul FILIA
 871. Centrul pentru Jurnalism Independent
 872. Centrul pentru Resurse Civice
 873. Centrul Regional de Resurse pentru ONG – uri (CenRes)
 874. Centrul Român de Politici Europene
 875. Cercul Donatorilor Bruxelles
 876. Clubul Câinilor Utilitari
 877. Clubul de Cicloturism Napoca
 878. Clubul de Speologie CRISTAL – Oradea
 879. Clubul Sportiv Redpoint
 880. Clubul Sportiv TOMi GiMNASTiCĂ – Baia Mare
 881. Coaliția România Sustenabilă – 87 de ONG – uri membre
 882. Comunitatea Armana din România
 883. Comunitatea ONedu România
 884. Confederația Caritas România (10 organizații membre)
 885. Congregația Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providențe
 886. Consiliul Național al Dizabilității din România
 887. Convenția Organizațiilor Studențești din Politehnica (Timișoara) – 14 organizații
 888. Crucea Roșie Bacău
 889. Crucea Roșie Română – Filiala Sector 6, București
 890. CS AKTIV RM Vâlcea
 891. Dăruiește Viață
 892. Declic
 893. ECOSPORT
 894. Eduactiv – Nevoi din lumea copiilor (Brașov)
 895. Euro Education Federation
 896. Federația “Fundațiile Comunitare din România”
 897. Federația Asociațiilor Studenților în Drept din România (FASDR)
 898. Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR
 899. Federația Biciclistilor din România
 900. Federația Caritas a Diacezei Timișoara
 901. Federația Coaliția pentru Educație (19 membri)
 902. Federația Consiliul Tineretului din România – 22 de structuri membre
 903. Federația de Pedagogie Curativă din România
 904. Federația Dizabnet (5 organizații membre)
 905. Federația F.E.D.E.R.A. – 19 organizații membre
 906. Federația Inițiativa Timișoara
 907. Federația Internațională a Comunităților Educative
 908. Federația Kiwanis România
 909. Federația ONG – urilor Sociale din Transilvania
 910. Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș
 911. Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (64 organizații membre)
 912. Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale – FONSS
 913. Federația Română de Orientare
 914. Federația SenioriNet (43 organizații membre)
 915. Federația Studenților la Medicina Dentară din România (FSMDR)
 916. Federația Tinerilor Basarabeni (F.T.B. ) – 15 organizații de studenți și elevi basarabeni membre
 917. Federația UNOPA
 918. FEDEREII – Asociația Adulților din Casele de Copii
 919. Filiala București a Asociației Distroficilor Muscular din România
 920. Filiala de Cruce Roșie sector 5 București
 921. Filiala Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Local Orizont Brașov
 922. Filiala Reghin a Fundației Creștine Diakonia
 923. FOND – Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare
 924. Forum Apulum
 925. Fundația “EPISCOP MELCHISEDEC” Roman
 926. Fundația “Juventus” Alapitvany
 927. Fundația “Un Copil O Speranță” UCOS Sibiu
 928. Fundația ”AGAPEDIA România
 929. Fundația ”Căminul Phillip” România
 930. Fundația ”CONEXIUNI”
 931. Fundația ”Inima de Copil” Galați
 932. Fundația ”Inocenți”
 933. Fundația ”PARADA”
 934. Fundația ”Star of Hope România”
 935. Fundația „Lumina” Brăila
 936. Fundația Academică IF2000 Iași
 937. Fundația Acasă în Muscel
 938. Fundația ADAPOSTUL SPERANȚA
 939. Fundația Agenția de dezvoltare comunitară ”Împreună”
 940. Fundația Alături de Voi România
 941. Fundația Alba Eglesia
 942. Fundația Alma Mater, Rm. Vâlcea
 943. Fundația Altex
 944. Fundația Ancora Salvării
 945. Fundația ASSA
 946. Fundația Autonom
 947. Fundația Baza Ghilgal
 948. Fundația Caritabilă “Orizonturi”
 949. Fundația Casa Ioana – Botoșani
 950. Fundația Centrul Creștin Social Medical de Zi Sighișoara
 951. Fundația Centrul de Mediere și Securitate Comunitară
 952. Fundația Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi
 953. Fundația Centrul de Resurse pentru Participare Publică
 954. Fundația Centrul Educațional “Spektrum”, Miercurea Ciuc
 955. Fundația Civitas pentru Societatea Civilă Cluj
 956. Fundația Comunitara Bucuresti
 957. Fundația Comunitara Mures
 958. Fundația Comunitara Prahova
 959. Fundația Comunitara Sibiu
 960. Fundația Comunitară Bacău
 961. Fundația Comunitară Banatul Montan
 962. Fundația Comunitară Brașov
 963. Fundația Comunitară Buzău
 964. Fundația Comunitară Cluj
 965. Fundația Comunitară Dâmbovița
 966. Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc
 967. Fundația Comunitară Galați
 968. Fundația Comunitară Iași
 969. Fundația Comunitară Mureș
 970. Fundația Comunitară Oradea
 971. Fundația Comunitară Timișoara
 972. Fundația Comunitară Țara Făgărașului
 973. Fundația Comunitară Vâlcea
 974. Fundația Comunitatea Oncologică
 975. Fundația Conservation Carpathia
 976. Fundația Copii în Dificultate România
 977. Fundația Corona
 978. Fundația COTE
 979. Fundația CPA IMM Mureș
 980. Fundația Crucea Alb – Galbenă Buzău
 981. Fundația Crucea Alb – Galbenă din România
 982. Fundația Crucea Alb – Galbenă din România, Filiala Constanța
 983. Fundația Crucea Alb – Galbenă din România, Filiala Vrancea
 984. Fundația Crucea Albă
 985. Fundația Cuvântul Întrupat
 986. Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială
 987. Fundația Davia Badea
 988. Fundația de Ajutor Medical Profilaxis
 989. Fundația de Caritate Herald
 990. Fundația de Caritate Herald, Cluj – Napoca
 991. Fundația de dezvoltare locală “Speranța”
 992. Fundația de Scleroză Multiplă Bihor
 993. Fundația de Sprijin a Vârstnicilor Galați
 994. Fundația de Sprijin Comunitar
 995. Fundația Emmaus
 996. Fundația Enable România
 997. Fundația Estuar
 998. Fundația FAN Courier
 999. Fundația Fara
 1000. Fundația Febe
 1001. Fundația Filantropică Metropolis
 1002. Fundația Forum for International Communications
 1003. Fundația Freedom House, România
 1004. Fundația Friends for Friends
 1005. Fundația Gabriela Tudor
 1006. Fundația Giovanni Bosco
 1007. Fundația GUILD
 1008. Fundația Hand of Help Botoșani
 1009. Fundația HD SENIORENHILFEN
 1010. Fundația Hecuba – Iași
 1011. Fundația Hope and Homes for Children România
 1012. Fundația Hospice ”Casa Speranței”
 1013. Fundația Inocenți Filiala București
 1014. Fundația Inovații Sociale Regina Maria
 1015. Fundația Internațională pentru Copil și Familie Dr. Alexandra Zugravescu (FICF)
 1016. Fundația Iosif
 1017. Fundația Îngerii Speranței Lugoj, non – profit legal entity based in Timiș
 1018. Fundația Joyo
 1019. Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița – 10 structuri de tineret membre
 1020. Fundația Județeană pentru Tineret Suceava – 8 ONG – uri de tineret membre
 1021. Fundația Kelsen
 1022. Fundația Lampas
 1023. Fundația Leaders
 1024. Fundația Leul Albastru
 1025. Fundația Lumina Brăila
 1026. Fundația Maini Dibace – Targu Mures
 1027. Fundația MARTA Roman
 1028. Fundația MATCA – 2000 București
 1029. Fundația MGH pentru copii bolnavi de SIDA
 1030. Fundația Mihai Eminescu Trust
 1031. Fundația Mihai si Maria Fratila
 1032. Fundația Missio Link Internațional
 1033. Fundația Motivation România
 1034. Fundația Noi Orizonturi
 1035. Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare
 1036. Fundația PARADA
 1037. Fundația Păpădia
 1038. Fundația Părinți Salvatori
 1039. Fundația Peniel
 1040. Fundația pentru Dezvoltarea Agriculturii
 1041. Fundația pentru Dezvoltarea Economiei Sociale
 1042. Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale
 1043. Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC)
 1044. Fundația pentru Îngrijirea Vârstnicului (FIV) Cluj
 1045. Fundația pentru Parteneriat
 1046. Fundația People to People Oradea
 1047. Fundația Polisano
 1048. Fundația Prison Fellowship România
 1049. Fundația Pro Down
 1050. Fundația Progress
 1051. Fundația Project Romanian Rescue
 1052. Fundația Regală Margareta a României
 1053. Fundația Repere pentru Democrație
 1054. Fundația Roma Education Fund
 1055. Fundația Romanian Angel Appeal
 1056. Fundația Română pentru Copii Comunitate și Familie
 1057. Fundația Ruhama
 1058. Fundația Sanctuary – Ocna Mureș
 1059. Fundația Sense Internațional România
 1060. Fundația Sensiblu
 1061. Fundația SERA România
 1062. Fundația Serviciilor Sociale Bethany
 1063. Fundaţia Sf Dimitrie
 1064. Fundația Sfântu Blasius (Târgu Mureș)
 1065. Fundația sfântul Ioan Bosco
 1066. Fundația Siddhartha
 1067. Fundația Solidaritate și Speranță
 1068. Fundația Somerset
 1069. Fundația Special Olympics România
 1070. Fundația Speranța Diabeticilor
 1071. Fundația Șinca
 1072. Fundaţia Talentum Târgu Mureș
 1073. Fundația Tanner Romania Mission
 1074. Fundația Te Aud Romania
 1075. Fundația Terre des Hommes
 1076. Fundația Timișoara 89 – Timișoara
 1077. Fundația Tineri pentru Tineri
 1078. Fundația Transilvana Alpha Târgu – Mureș
 1079. Fundația Ucrainenilor Hutuli din România
 1080. Fundația Umanitară Chosen România
 1081. Fundația Umanitară de Orientare și Integrare Socială HAND – ROM – Curtea de Argeș
 1082. Fundația United Way România
 1083. Fundația Universitas
 1084. Fundația Upper Education
 1085. Fundația Veritas
 1086. Fundația Veritas Sighișoara
 1087. Fundația Viitor pentru Copiii României
 1088. Fundația World Vision România
 1089. Fundația YANA
 1090. Fundația YANA
 1091. Fundația YANA – You Are Not Alone
 1092. Funky Citizens
 1093. GRASP – Societatea Globala a Tinerilor Profesionisti Romani
 1094. Grup de inițiativă [H] Brașov
 1095. Grupul Civic “Horpaz Atitudine Civică”
 1096. Grupul de Educație și Acțiune pentru Cetățenie GEAC
 1097. Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu
 1098. Inițiativa Civică Bucureștii Noi
 1099. Inițiativa Civică Parcul IOR Titan
 1100. Inițiativa România
 1101. Institutul de Training, Studii și Cercetări – ITSC
 1102. Institutul pentru Dezvoltarea Evaluării în Educație
 1103. Institutul Român pentru Acțiune, Instruire și Cercetare în Domeniul Păcii – PATRIR
 1104. INTEGRA Asociația persoanelor cu dizabilități mentale Arad
 1105. Liga Studenților din Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați
 1106. Liga Studenților Facultății de Management în Producție și Transporturi
 1107. NuAsociația 37
 1108. Organizatia Crestina Something New
 1109. Organizația Ecologistă Neguvernamentală Mare Nostrum
 1110. Organizația Nouă Acropolă în România
 1111. Organizaţia pentru Copii şi Adulţi cu Nevoi Speciale – TREBUIE! Brăila
 1112. Organizația pentru Prioritizarea Educației conform Normelor
 1113. Organizația Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual
 1114. Organizația Umanitară Concordia
 1115. Parohia Greco – Catolică Secășel
 1116. Salvați Copiii România
 1117. Societatea Carpatina Ardeleană – Satu Mare
 1118. Societatea de Binefacere Don Orione Oradea
 1119. Societatea Handicapaților Zalău
 1120. Societatea Națională de Cruce Roșie din România
 1121. Societatea Ornitologică Română
 1122. Societatea pentru Copii și Părinți SCOP
 1123. Societatea Română a Radioamatorilor
 1124. Societatea Română de Sprijin a Vârstnicilor și Suferinzilor cu Afecțiuni de tip Alzheimer
 1125. Societatea Studențească de Științe Politice
 1126. Societatea Studenților Europeniști Cluj – Napoca
 1127. Uniunea Soroptimist Internațional din România
 1128. Uniunea Studenților din România
 1129. University of Petrosani Students’ Union
 1130. Valea Jiului Society
 1131. Vier Pfoten Romania
 1132. YouHub Association

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate