Gauri la bugetul comunei

Scris de Andrei Vacaru
249 vizualizari
Incepand din ianuarie, cetatenii isi platesc taxele si impozitele la primarie, bani ce intra in bugetul comunei.
Nu de acum, acest buget este amenintat de urmatoarele gauri/cheltuieli care nu aduc niciun beneficiu celor ce platesc aceste taxe:
GAURA 1. Salariile extrem de mari si de nejustificate fata de munca depusa ale primarului, viceprimarului, aparatului primariei si a consilierilor de indata ridicatori de manuta spre votarea la comanda primarului, in sedinte, dupa voia sa.
GAURA 2. Societatea de apa si canalizare care inghite sume importante de bani fara sa se indeplineasca scopul pentru care au fost alocati: majorarea capitalului social, investitii in calitatea apei, volum de apa bun pentru toti locuitorii. De fapt, societatea de apa si canalizare din Stalpeni este o firma de jumulit bani prin salariile mari ale unora (desi muncitorii nu au fost platiti de doua luni conform unui control recent incheiat), prin contracte neduse la capat dar receptionate si prin faptul ca incasatorii iau banii de la consumatori si nu ii mai depun in societate.
GAURA 3. Piata Stalpeni, obiectiv care aduce venituri de doar o treime fata de cat consuma. Si consuma bani multi de la buget. Si in acest caz, ca si la apa, taxatorii baga o parte din banii incasati in buzunar, ori produse in portbagajul masinii. Lucru pe care il stie cam toata lumea, dar inchidem ochii.
GAURA 4. Contracte directe cu firme specializate probabil in „parandaraturi” sau cu relatii la partid. Cel mai bun exemplu este contractul din 2020 cu firma care trebuia sa faca lucrari la iluminatul public si nu a facut absolut nimic un an, dar si-a incasat banii. De ce? Pentru ca cineva sau mai multi „cineva” au tot interesul ca lucrurile sa stea astfel.
Asadar o administratie bine platita, dar incompetenta si de rea credinta. Un serviciu de apa si canalizare si o piata falimentate de coruptie si interese ascunse, precum si contracte date cu dedicatie dar la care, de regula, viceprimarul semneaza receptia lor. Toate acestea si nu numai, sunt cancerul bugetar al comunei Stalpeni. Si trebuie inceput tratamentul de vindecare.
Daca se doreste si se are rabdare pentru a face lucrurile corect.
Daca nu, cancerul se va extinde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate