[ERASMUS] Proiecte europene de mare anvergură la Liceul tehnologic ”I.C. Petrescu” Stâlpeni

Scris de Maria Anca
860 vizualizari

Liceul Tehnologic ”I.C. Petrescu” Stâlpeni a implementat în perioada 5 octombrie 2020 – 4 octombrie 2021 proiectul cu finanțare europeană „Formarea profesională în context european – siguranța integrării pe piața muncii!” nr. 2020-1-RO01-KA102-078876. Astfel, 20 de elevi de la învățământul liceal tehnologic, calificarea profesională ”Tehnician prelucrări mecanice” și 10 elevi de la învățământul profesional, calificarea ”Sculer matrițer” au efectuat un stagiu de pregătire practică de 90 ore în companii din Portugalia și Spania.

Proiectul a vizat, în același timp, dezvoltarea competențelor sociale, civice, interculturale pentru cei 30 participanți la mobilitate, în vederea pregătirii acestora pentru viață. În timpul liber au fost asigurate vizite culturale prin care aceștia au cunoscut unele dintre cele mai importante obiective culturale din Portugalia: CABO da ROCA (punctul cel mai vestic al Europei), BOCA do INFERNO, Muzeul Maritim, Muzeul Trăsurilor, Turnul descoperirilor, Turnul BELEM, FATIMA și altele respectiv în Spania: Alhambra (capodoperă a arhitecturii islamice), Parcul Științific, Biodom, Malaga și altele.

Pentru asigurarea calității programului de pregătire, pentru certificarea, recunoașterea și validarea rezultatelor învățării pe care participanții le-au dobândit în mobilitate, am utilizat ca instrumente europene de calitate:

  • Acordul de formare in termeni ECVET (Learning Agreement),
  • Memorandumul de Înțelegere (Memorandum of Understanding),
  • Documentul de mobilitate Europass Mobility.

Documentul Europass Mobility, recunoscut la nivel european, facilitează integrarea pe piața europeană a muncii a absolvenților noștri.

Beneficiile aduse de proiect își găsesc corespondența atât la nivel de participant, cât și la nivel organizațional.

S-au obținut:

  • dobândirea, de către participanți, a unei pregătiri practice complementare cunoștințelor teoretice și a abilităților practice specifice calificării lor profesionale ceea ce, pe termen mediu și lung, conduce la creșterea șanselor de angajare a absolvenților și, ca atare, la reducerea ratei șomajului în rândul tinerilor;
  • încurajarea forței de muncă la schimbările actuale prin apropierea viitorilor absolvenți ai școlilor VET de mediul economic;
  • creșterea capacității școlii de a asigura o pregătire pentru angajabilitate prin transferul și recunoașterea rezultatelor învățării dobândite în țări din Uniunea Europeană; de a răspunde provocărilor determinate de globalizare și de a contribui la creșterea calității vieții la nivelul regiunii.

ACREDITARE pentru LICEUL TEHNOLOGIC ”I.C. PETRESCU” STÂLPENI
Cod acreditare: 2020-1-RO01-KA120-VET-095691

Pregătirea în companii europene a elevilor Liceului Tehnologic ”I.C. Petrescu” Stâlpeni continuă, astfel că în perioada 01.03.2021 – 31.12.2027, 30 de elevi de la clasele a X-a si a XI-a/an școlar, calificările profesionale ”Tehnician prelucrări mecanice” și ”Sculer matrițer” vor efectua stagii de practica de 3 săptămâni în Portugalia, Spania dar și în alte țări europene. Grupul țintă cuprinde, de asemenea, câte 2 profesori VET/an școlar, care vor participa la activități de Job swadowing.

Sub umbrela ACREDITĂRII vor fi formați, timp de 7 ani, 210 elevi și 14 profesori VET.

Responsabil proiect/ACREDITARE,
prof. ing. Maria ANCA


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Stănciulescu 14 noiembrie 2021 - 12:18

Felicitări!!!Un început benefic pentru elevi !!!👏👏👏👏👏

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate