[GREVĂ] Profesorii greviști pot recupera parțial zilele de grevă neremunerate

Scris de Redacție
337 vizualizari

Prin adresa Ministerului Educației cu nr. 28442/13/06.2023, se lasă la decizia directorilor de unități de învățământ și a consiliilor de administrație din preuniversitar posibilitatea derulării unor activități de recuperare a zilelor de muncă care nu sunt acum remunerate din cauza grevei din educație începută în 22 mai și închiată ieri, 12 iunie 2016.

Astfel, se pot recupera orele până vineri, 16.06.2023, în învățământul preuniversitar, cu excepția claselor a VIII-a, iar în învățământul liceal, până la 23 iunie, în cazul claselor din învățământ tehnologic și postliceal, cu excepția claselor a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă.

Ziua de 2 iunie este zi care se remunerează, intrând sub incidența HG 1555/2022 privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zi libere.

Directorii unităților școlare au datoria să refacă orarul în funcție de programul de recuperare și de specificul unităților de învățământ, program ce va fi aprobat de consiliul de administrație al instituției. La la Stâlpeni acesta este convocat pentru vineri, 16 iunie 2023.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate