[SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE] Performanțe școlare submediocre în școlile din Stâlpeni

Scris de Andrei Vacaru
386 vizualizari

Rezultatele obținute la Simularea Evaluării Naționale arată o situație îngrijorătoare pentru școlile din Stâlpeni și ridică semne de întrebare cu privire la pregătirea elevilor pentru examenul final de clasa a VIII-a. Deși Școala Gimnazială din Livezeni a înregistrat rezultate mai bune în comparație cu celelalte două școli care găzduiesc clase de a VIII-a, Rădești și Stâlpeni, este important să subliniem că nicio instituție de învățământ din comună nu a reușit să atingă performanțe satisfăcătoare.

Dialogurile cu cei implicați în educația din Stâlpeni dezvăluie o imagine alarmantă a situației. În ceea ce privește proba de limba română, în fiecare dintre cele trei școli din Stâlpeni, doar jumătate dintre elevi au reușit să obțină note peste 5, restul situându-se sub această notă, mult sub media națională, unde doar un sfert dintre elevi au obținut nota mai mici de 5.

Situația devine și mai îngrijorătoare atunci când analizăm rezultatele la proba de matematică. În majoritatea cazurilor, elevii au obținut note sub 5, iar numărul celor care au reușit să depășească acest prag este foarte redus, fiind vorba de doar 3, 4 sau 5 elevi pentru fiecare școală. Și aici, situația se situează mult sub media națională, unde doar 57,63% dintre elevi s-au situat sub nota 5.

Aceste diferențe evidențiază, pe lângă motivația elevilor, importanța și rolul profesorilor în procesul educațional. La Stâlpeni, profesorul de matematică continuă să predea la gimnaziu, deși rezultatele sale în anul școlar anterior, inclusiv la proba de Bacalaureat, au fost slabe. La Rădești, responsabilitatea pentru predarea disciplinei matematică revine unei doamne profesor care a fost recent implicată într-un incident, având nevoie de șase săptămâni de concediu medical, având poate scuza unei lungi absențe de la catedră.

La Livezeni, unde rezultatele au fost mai bune la simulare, profesorul care predă materia la această disciplină de examen continuă o tradiție de familie, tatăl său fiind în trecut profesor de matematică la aceeași școală. Deși nu neapărat tradiția în familie este esențială, totuși este interesant de observat că Școala Livezeni a obținut rezultate superioare celorlalte școli la evaluări, cum s-a întâmplat în 2022, ceea ce s-ar putea să nu fie doar o coincidență.

În contextul acestor rezultate îngrijorătoare, este clar că este necesară o analiză atentă din partea conducerii executive a liceului și a consiliului de administrație, pentru a se stabili măsurile adecvate pentru a îmbunătăți performanțele școlare în acest an școlar. De asemenea, este esențial ca atât cadrele didactice, cât și autoritățile școlare și locale să colaboreze pentru a asigura un mediu educațional în care elevii să poată performa și să-și atingă potențialul maxim.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate