[ FOTO ] Caz de maltratare a unui caine la Stalpeni relatat de asociatia PETA HELPS ROMANIA

Scris de Andrei Vacaru
451 vizualizari

Peta Helps Romania este o asociatie civica din Germania care, impreuna cu partenerul sau EDUXANIMA, desfasoara un program de sterilizare gratuita a animalelor de companie in judetul Arges. Ideea acestui program este aceea ca, desi legea impune detinatorilor de caini si pisici sterilizarea acestora, multi dintre proprietari nu isi permit sa o faca, fiind oameni de la tara, fara prea multe mijloace materiale.

La Stalpeni, asociatia s-a intalnit cu un caz deosebit al unui caine (femela) adusa cu … roaba la sterilizare, de un barbat aflat sub influenta alcoolului si a sotiei sale, caz despre care,germanii au relatat intr-un articol, pe care il puteti citi aici.

La inceput li s-a parut ciudat faptul ca animalul adus cu roaba la centrul de sterilizare era apatic si nu raspundea la chemarea medicilor si a asistentilor veterinari. Nici dupa ce a primit apa si mancare, starea cainelui nu s-a schimbat, acesta ramanand apatic, fara reactie.

Astfel incat s-a luat decizia de a amana sterilizarea, de a opri femela in centrul de sterilizare pentru a fi restabilita sanatatea acesteia si a efectua o cercetare privind ceea ce s-a intamplat. Cercetare care a fost destul de greu de realizat cu cei doi stapani, unul aflat in stare avansata de ebrietate si cu sotia acestuia, destul de confuza in raspunsuri.

Astfel ca a fost contactat fiul de 16 ani al celor doi, care a povestit ca animalul a fost adus la sterilizare la ideea acestuia si ca femela a fost batuta crunt de catre tatal sau, pentru ca animalul nu dorea sa stea in roaba pentru a fi adusa la centrul organizat de cei de la Peta Helps Romania. Ba mai mult, baiatul a povestit ca, de cand se stie, aceasta este starea de zi cu zi a tatalui sau si ca i-a dat cainelui alcool pentru a-i reduce agitatia si a putea fi adusa la sterilizat.

Cainele, botezat Robin (cu trimitere la cuvantul „roaba”), a fost confiscat de asociatie si oprit in centrul de protectie a animalelor. In timp a fost adus intr-o stare buna a sanatatii fizice, iar in cele din urma a fost sterilizata si este pregatita acum pentru adoptie.

Atragem atentia ca actele de cruzime fata de animale, precum cele de maltratare relatate mai sus, se pedepsesc de Legea 205/2004 cu inchisoare de la 3 luni la un an, iar detinatorii de caini si alte animale domestice au obligatia asigurarii unor conditii minime de trai acestora si un comportament adecvat.

Foto: PETA HELPS ROMANIA


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate