VIDEO Sa se externalizeze, primesc, ca sa nu facem nimic!

Scris de Andrei Vacaru
1,K vizualizari

Cei care ati urmarit inregistrarea sedintei de CL Stalpeni din 29 07 2021, probabil ca i-ati vazut pe cei doi consilieri locali din partea PNL, domnii Panainte Lucian si Nae Eugen, foarte activi si vocali. Nu stiu daca articolul pe care l-am scris despre lipsa lor de implicare in problemele comunitatii este motivul acestei neobisnuite implicari, insa pare ca acestia doresc sa salveze aparentele.

Mi-a atras atentia o interventie a domnului Nae Eugen, interventie pe care o puteti vedea si auzi in video-ul de mai jos. Si anume, EXTERNALIZAREA SERVICIUL DE APA. Cum nu este prima idee nastrusnica a domnului Nae (ne aducem aminte de propunerea ilegala cu trusturile de presa, HCL declarat intre timp ilegal si abrogat), incerc sa ved care este resortul interior care il impinge pe dl Nae sa solicite asa ceva public si in direct. Si iata ce am constat eu:

NECUNOASTEREA LEGII

Domnule consilier Nae Eugen, atunci cand propui ceva in consiliul local, ceva de o importanta vitala pentru comunitate, precum cedarea societatii de apa (cu tot cu activele sale), ar trebui sa pui osul la munca si sa vezi daca este legal ceea ce propui sau nu. Adica ce spune legea. Nu de alta, dar te-ai mai „fript” o data cand ai propus HCL-ul cu trusturile de presa, Prefectura spunand ca este o propunere ilegala. N-ai invatat nimic din experienta asta?

Daca puneai osul la treaba, aflai ca Legea 213/1998 defineste societatea de apa a comunei Stalpeni ca fiind un BUN PUBLIC deoarece este facut prin achizitii publice (art. 7). Bun public care, pentru a fi cedat unei societati comerciale private, trebuiesc indeplinite o multime de proceduri legale, proceduri ce pot fi oricand atacate in contencios administrativ. Adica este aproape imposibil.

LOBBY PENTRU SERVICII EDILITARE

Domnul Nae Eugen nu numai ca doreste externalizarea si cedarea serviciului de apa al comunei Stalpeni catre un operator privat, dar a gasit si acest operator, numindu-l in direct (asa cum puteti vedea in inregistrare), respectiv SERVICII EDILITARE. Care servicii edilitare pare a fi o societate cu raspundere limitata, din Mioveni.

Ce interes are domnul consilier ca sa predea un bun public, pentru care comuna Stalpeni a facut investitii importante, catre SC SERVICII EDILITARE PENTRU COMUNITATE MIOVENI SRL, firma care are datorii de 4,68 milioane lei noi, asta numai dumnealui poate sa ne explice.

La fel cum poate ne explica si cum se impaca faptul ca el este platit (prin indemnizatii de sedinta de CL) sa apere interesele comunei, in timp ce face lobby pentru un SRL. Nu cumva exista aici un conflict grav de interese?

SA NU FACEM NIMIC

De fapt eu cred ca aceasta interventie a domnului Nae este una menita sa rezolve cu orice pret o problema. Nu aceea a societatii de apa, ci una a sa, personala. Adica, prin externalizare, sa nu mai existe presiunea publica pe acesti consilieri care nu vor sa se implice in rezolvarea problemelor societatii. Societate care le apartine si lor, nu numai consilierilor de la Pro Romania.

Ca prea vedea lumea, acum de cand se transmit sedintele de consiliu local, ca nu fac nimic la sedinte, mai ales de cand l-au dat afara din PNL pe Daniel Dobrisan. Ca de atunci nu mai au initiativele scrise de acesta si nu prea isi mai justifica diurna.

Au aparut problemele societatii de apa, probleme care arata ca unii dintre consilieri si delegati satesti aleg sa se implice, sa fie responsabili si sa gaseasca solutii. Ori externalizarea i-ar scuti pe cei de la PNL sa puna osul la munca, iar domnul Nae si colegii sai par a nu avea niciun chef de asa ceva. Mai ales ca este caldura mare, mon cher!

E ca si cum cineva ar face un copil, dar n-are niciun chef sa il cresca, trimitandu-l la socri sau la orfelinat. Pai de ce, domnu Nae, ca esti si platit sa ai grija de el.

Nu mai bine iti dai demisia si lasi locul altuia care e mai responsabil decat tine? Ce zici?

Foto: facebook/Nae Eugen


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate