Ciocoii de rit domnesc si consilierii comunei

Scris de Andrei Vacaru
721 vizualizari

Nu cred ca mai este un secret pentru nimeni ca societatea de apa din Stalpeni are probleme mari financiare, de personal si de infrastructura, asa cum nu cred ca mai este un secret pentru nimeni ca aceasta societate apartine comunei, prin consiliul local.

Ultimii doi ani au insemnat tot felul de „smecherii” incercate de fosta conducere in cardasie cu actualul primar. ”Smecherii” care au fost sanctionate atat de noi, atat de cetateni, pe facebook, cat si de ultimul control ANAF, control urmat de un Plan de masuri la care trebuia dat un raspuns pertinent, cu actiunile de remediere intreprinse de actuala conducere, pana la 9 iulie. Ceea ce nu cred ca s- asi intamplat, asta ducand probabil la o amenda consistenta care, asa cum se spune, la martoaga batrana, inca un sac de carat ii mai trebuie in spate.

Daca despre managementul societatii am tot vorbit, n-am discutat insa prea mult despre adevarata cauza a acestei situatii si anume, consilierii locali.

Pentru ca daca ai o casa care este a ta si se darama, pentru ca nu iei masuri de consolidare si de reparare, atunci cine este vinovat? La fel si aici. Daca societatea care apartine de drept consiliului local o duce din rau in si mai rau, oare nu este si vina consilierilor locali? Este, evident. Ca se pot implica ei, daca vor, atunci cand este nevoie. Ar putea si ei sa ajute, atunci cand personalul societatii nu mai face fata.

Dar poate credeti ca acesti consilieri locali (numai cu numele si avantajele) nu vor sa-si strice manichiura cu care trebuie sa dea bine la inspectoratul scolar sau la firma aia de consultanta cu venituri zero, dar care plateste salarii mari. Nu neaparat, pentru ca nu toti trebuie sa se bage in caminele de apa asa cum au facut consilierii ProRomania Mugurel Dumitru sau Constantin Cutic. Pot merge pe teren si, spre exemplu, sa incaseze facturi. Ori pot scrie un proiect pe fonduri europene ca sa se atraga niste bani pe POR sau PNDL pentru tehnologizare.

Ori poate credeti ca nu au cand, ca au timpul limitat. Faptul ca ii vedeti in poze pe facebook, la intalniri unde fac tot felul de aliante ca sa ia ochii lumii, nu inseamna ca au timp? Ori in poze in concedii pe la manastiri unde sa se roage pentru prosperitatea proprie. Atunci au timp? Au, dar numai pentru ei. Nu si pentru comuna Stalpeni.

Ori nu se pricep la ce este de facut in societate, adica chiar nu stiu. Cum sa faci ceva la care nu te pricepi? Atunci il suni pe managerul societatii, ori pe Mugurel Dumitru si ii intrebi. Iar dupa ce ai aflat ce se poate face, te implici si rezolvi. Sau iei pe cineva cu tine care se pricepe si rezolvati impreuna, nu? Dar oare nepriceperea sau reaua vointa a acestora este cauza neimplicarii?

Personal cred ca adevarata cauza este ciocoismul. S-au ajuns!

Acum sunt domni si trebuie sa se comporte ca niste domni, in contradictie cu cei care sunt tot consilieri ca si ei, primesc aceleasi venituri, dar care au ales sa serveasca prin implicare comuna si sa ofere din timpul si cunostintele lor pentru binele tuturor.

Si cum sa serveasca pe cineva niste domni? Cu servitul se ocupa consilierii adevarati ai comunei. Nu ei, niste ciocoiasi de rit domenesc. Doamne fereste!

Foto: facebook


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate