[POLIȚIA STÂLPENI] Delicte silvice și rutiere constatate în această săptămână de către poliție

Scris de Redacție
704 vizualizari

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești, au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către un tânăr de 23 de ani, din Bălilești, care nu are calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.

În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în perioada 12 ianuarie – 24 mai a.c., cel în cauză ar fi efectuat 27 de transporturi de material lemnos, transportând un volum total de ce depășește cu peste 50 de metri cubi de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.

Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c, din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o, din Normele H.G. 497/2020, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 50,35 metri cubi material lemnos, în valoare de 9.550,10 lei.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești, au finalizat și verificările la o societate comercială cu activitate în domeniul silvic, cu sediul în comuna Pietroșani, având activități de exploatare de masă lemnoasă autorizate, pe raza comunei Coșești.

În urma verificărilor, s-a constatat că reprezentanții societății nu au respectat tehnologia de exploatare.

Ca urmare a abaterii constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice.

Tot în această săptămână, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 18 ani, din Stâlpeni, care conducea un moped pe raza localității de domiciliu, fără a fi deținător de permis de conducere.

Din verificări s-a stabilit și faptul că mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat în circulație.

Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate