[SCUMPIRI] S-a majorat pretul la apa si canalizare

Scris de Andrei Vacaru
702 vizualizari

In sedinta de consiliu local convocata pentru astazi de catre primarul comunei, Gabi Serbanoiu, s-a dezbatut si s-a supus votului propunerea SC APA TOP SERV STALPENI SRL pentru majorarea pretului la apa si canalizare, dupa cum urmeaza:

  • tarif apa potabila – 5,50 lei/mc + TVA 9% = 6,00 lei/mc;
  • tarif apa uzata (canalizare) – 8,96,lei/mc + TVA 9% = 9,77 lei/mc.

Solicitarea vine, conform precizarilor noului manager al societatii de utilitati din comuna, in urma majorarii pretului pentru curentul electric, a cresterii salariului minim pe economie, a costului mai mare a carburantului necesar interventiilor la avarii, dar si a materialelor de consum.

Votul in sedinta a fost majoritar pentru. Primarul comunei Stalpeni a afirmat ca in plus se cauta si solutii pentru stingerea  tuturor datoriilor societatii, in prima parte a acestui an, prin majorarea de capital a societatii, singura forma legala de infuzie de lichiditati de la bugetul comunei in societatea care apartine Consiliului Local Stalpeni, respectiv comunei Stalpeni.

Desi decizia de majorare a pretului vine intr-un moment delicat cand, datorita schimbarii unor elemente de retea, a unor deficiente de structura (precum inexistenta unor aerisitoare de retea, mai ales la Livezeni), dar si a unor avarii aparute in ultimul timp, cei mai multi dintre abonatii retelei de apa si canalizare, nu au beneficiat de serviciile de apa potabila cele mai bune.

Totusi, domnul administrator Adrian Fica asigura cetatenii ca, avand in viitor la dispozitie fondurile necesare, va putea asigura investitiile pentru un serviciu de calitate.

Decizia de majorare va putea fi aplicata de SC APA TOP SERV STALPENI SRL dupa publicarea hotararii de consiliu local in Monitorul Oficial al Primariei Stalpeni, cel mai probabil incepand cu 01.02.2022.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate