Primaria Stalpeni nu are sau nu a trimis Planul de Urbanism General catre Ministerul Dezvoltarii

Scris de Redacție
388 vizualizari

Prin adresa numarul 23273/19.02.2021 privind necesitatea actualizarii Planului Urbanistic General (PUG), primaria este somata de catre Ministerul Dezvoltarii si Administratiei Publice, fie sa-si actualizeze acest plan, fie sa-l trimita in mod corect catre acest minister, daca il are.

Ce spune Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, cu modificarile si completarile ulterioare:

”Primarul, prin structura responsabila cu urbanismul condusa de arhitectul-sef din cadrul aparatului de specialitate : […] b) asigura elaborarea planurilor urbanistice aflate in competenta autoritatilor publice locale, in conformitate cu prevederile legii”,

In conformitate cu alin (4) al art. 48^1 din aceeasi lege in termen de 15 zile dupa aprobare, un exemplar al documentatiei de urbanism se inainteaza in format electronic, catre Ministerul Dezvoltarii pentru preluarea in Observatorul teritorial national.

Pentru facilitarea prelucrarii, documentatia trebuie transmisa in format GIS sau CAD, cu coordonate spatiale, in proiectia geografica nationala Stereo 1970.

Primaria stim ca a demarat aceasta actualizare in 2018 (vezi document), numai ca abia este in desfasurare contractul pentru intabularea de ulite comunale.

Si atunci cum a finalizat, ori cum va finaliza primaria Planul de Urbanism General? Si cu cine? Ca la Urbanism toate posturile sunt vacante.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate