[ADMINISTRAȚIE] Simplificare administrativă în primăria Stâlpeni și școlile din comună, începând cu 04 iulie 2023

Scris de Redacție
341 vizualizari

Legea nr. 9 din 4 ianuarie 2023, ale cărei prevederi se aplică începând cu 4 iulie 2023, aduce schimbări semnificative în ceea ce privește furnizarea serviciilor publice în România, având ca principal obiectiv eliminarea birocrației și simplificarea procedurilor administrative. Instituțiile publice, precum Primăria Stâlpeni și unitățile școlare din comună, au acum obligația de a publica, din oficiu, informații și modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate, în format electronic, pe pagina de internet proprie și pe punctul de contact unic electronic.

Această prevedere se aplică doar serviciilor publice pentru care este obligatorie, conform legii, completarea unor formulare sau cereri. Prin publicarea acestor informații și formulare în format electronic, se dorește asigurarea unei mai mari transparențe și accesibilități pentru cetățeni.

O altă modificare importantă introdusă de Legea nr. 9 se referă la acceptarea copiei în format electronic a cărții de identitate. Astfel, instituțiile publice sunt acum obligate să primească copia cărții de identitate transmisă prin e-mail, asigurând în același timp protecția datelor cu caracter personal conform reglementărilor legale. Pentru a facilita acest proces, instituțiile publice trebuie să publice o adresă de e-mail dedicată primirii copiilor după cărțile de identitate, atât pe punctul de contact unic electronic, cât și pe pagina proprie de internet.

Este vizată în cadrul acestei legi și eliminarea cerinței de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice. În schimb, instituțiile publice trebuie să accepte certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent în cazul prezentării copiilor legalizate.

Totodată, Legea nr. 9 (pe care o puteți citi în integralitate aici) interzice instituțiilor publice să solicite persoanelor fizice sau juridice copii de pe avize sau alte documente emise de alte instituții publice sau entități autorizate să presteze servicii publice. În schimb, instituțiile pot solicita, cu acordul expres al beneficiarului serviciului public, copii sau extrase ale acestor documente în format electronic de la entitățile emitente.

Aceste modificări legislative reprezintă o mare avansare în eliminarea birocrației și modernizarea serviciilor publice din România. Ele facilitează cetățenilor accesul la informații și formulare necesare, reducând timpul și efortul necesare pentru a obține serviciile publice dorite. Legea nr. 9 din 4 ianuarie 2023 reprezintă un pas important în direcția construirii unei administrații publice mai eficiente și orientate către cetățeni.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate