[ ERASMUS + ] Încă 3 proiecte Erasmus aprobate pentru Liceul din Stâlpeni, în valoare totală de 162.290 euro

Scris de Andrei Vacaru
414 vizualizari

Așa cum scria gazeta într-un articol de anul trecut, „începand cu vara anului 2020, Liceul Tehnologic I.C. Petrescu beneficiază de programul Erasmus+, program educațional ce vizează pregătirea profesională a elevilor din învățământul profesional și tehnic, schimburi de experienta, dar și formarea profesională a adulților, profesori la unitatea de învățământ din comuna noastră.”

„Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport pentru perioada 2021-2027. Acesta oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate, fie ca persoane sau ca instituții/organizații.”

Sursa: erasmusplus.ro

Cu o tradiție în astfel de proiecte scrise, câștigate și implementate de doamna profesor Maria Anca, iată că și anul acesta liceul este beneficiarul a încă 3 proiecte aprobate prin programul Erasmus Plus, din domeniile educație școlară, educația adulților și formare profesională.

Educație școlară înseamnă un proiect în care 14 profesori aparținând învățământului preșcolar/primar/gimnazial/liceal vor participa la cursuri de formare continua, în centre de formare europene.

Formarea profesională VET înseamnă un proiect în care 30 de elevi vor participa la stagii de pregătire profesională inițială, timp de 3 săptămâni, iar 3 profesori de specialitate (în domeniul de pregătire a elevilor) vor participa la activități de „Job shadowing” (observare lecții, instruire practică, utilizare instrumente europene de predare-învățare-evaluare în formarea profesională a elevilor).

Pregătirea se va face in tari europene, liceul colaborând deja cu Portugalia, Spania, dar și alte țări europene. Toate proiectele contribuie la creșterea calității pregătirii elevilor, la pregătirea lor pentru inserții socio-profesională.

DATE TEHNICE PENTRU CELE 3 PROIECTE APROBATE:

Proiect cu acreditare – domeniul Educație școlară

Proiecte cu acreditare – domeniul Educația adulților

Proiecte cu acreditare – domeniul Formare profesională VET

TOTAL: 162.290 euro (aprox. 811.450 lei)

Foto: unibuc.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate