Primarul Serbanoiu si magarul lui Buridan

Scris de Andrei Vacaru
564 vizualizari

Hai sa incep cu magarul, ca pe domnul Serbanoiu il stie toata lumea.

Un filosof francez, pe numele sau Jean Buridan care traia in secolul XIV, a vrut sa arate ca in viata noastra exista situatii paradoxale care ne pot anihila vointa si, prin asta, ne pot aduce in stari din care sa avem de suferit destul de grav.

Ce a facut magarul lui Buridan?

Buridan a adus in piata orasului un magar pe care l-a legat de un stalp si pe care l-a lipsit de apa si de mancare timp de o zi. Apoi, ca sa demonstreze ca magarul nu va sti intre ce sa aleaga, i-a pus la distanta egala: in stanga o banita cu apa, iar in partea dreapta o banita cu ovaz, apoi l-a dezlegat.

In egala masura, infometat si insetat, magarul, desi liber sa faca ce doreste, nu stia ce sa faca mai intai, asa incat se uita cand la banita cu apa pentru ca ii era sete, cand la cea cu ovaz pentru ca ii era foame, pana cand a ametit si a lesinat.

Ce a vrut sa arate Buridan? Ca in fata situatiilor dificile si care ne depasesc, tindem sa nu luam nicio decizie sau sa luam decizii gresite. Si ca in conditii de stres, realitatea se poate schimba pana la inactiune.

Ce a facut primarul?

Sa lasam magarul si sa ne intoarcem la primar: care sa fie legatura dintre magarul lui Buridan si Primarul Serbanoiu? Care sa fie banita cu apa a primarului si care cea cu ovaz?

Daca va uitati la toate deciziile de cand situatia cu SC APA TOP SERV STALPENI SRL i-a explodat in fata domnului primar, situatie care dureaza de ani buni si de care se face direct vinovat pentru ca el este cel care a decis divortul de SC SERVUTIL MIHAESTI STALPENI SRL, veti vedea doar carpeli si, fie decizii proaste, fie inactiune.

Decizii proaste

Pai cum sa nu fie decizie proasta sa plateasca catre SERVUTIL MIHAESTI o datorie pe care nu i-a imputat-o nimeni, asa cum a facut domnul Serbanoiu cu ajutorul ridicatorilor de manuta din Consiliul Local?

Cum sa nu fie decizie proasta sa aloce, in 2019, 30.000 de lei pentru cresterea capitalului social al Apa Serv Top Stalpeni SRL (pentru ca probabil nicio banca nu acorda finantare cu 200 de lei capital social, iar societatea avea nevoie de bani pentru salarii), iar banii aia nu se stie nici acum unde s-au dus, pentru ca nu se regasesc in acte ca fiind majorare de capital?

Si cum altfel se numeste (decat carpeala) sa il ia pe un individ care l-a slujit in campania electorala (si caruia gurile rele spun ca i-a promis pozitia de viceprimar) si sa-l puna Administrator Public si sa-l plateasca cu 76 de milioane pe luna ca sa faca ceea ce trebuiau sa faca angajatii de la societatea de apa, dar care au plecat pentru ca nu si-au primit salariile?

Inactiunea

Sa ne uitam si la ce nu a facut primarul, pentru ca nu doar carpeste pe ici pe colo, pe unde curge, ci sta si stana de piatra cand situatia devine grava. Cum ar fi atunci cand statia de clorinare a apei s-a dovedit a fi nefunctionala, desi a fost o investitie facuta cu bani grei din banii comunei si receptionata de … stim noi cine (ca nu degeaba, banuiesc, a ajuns viceprimar, desigur, pentru ca niciun act de acest gen nu este facut public, iar intre 2016 si 2019 HCL-urile si Dispozitiile de primar sunt ca si inexistente).

Sau cum sa nu ramana stana de piatra domnul primar si sa se ascunda dupa cires cand apa de la robinet in Stalpeni venea maronie sau mirosind puternic a clor? A vazut cineva un comunicat ca se rezolva situatia cu apa? Ca sa nu se bea apa de la robinet pentru ca nu este potabila? Ati vazut asa ceva din partea primarului, a primariei, ori macar a PSD (ca sa-i salveze macar pe simpatizantii si membrii lor de o baie cu clor din care sa iasa cu parul permanent sau din consumul de apa care putea sa le provoace diaree)?

Nu. Nu a existat nicio reactie.

Precum magarul lui Buridan, dl. primar Serbanoiu „moare de foame si de sete” privind,

…cand in stanga la banii multi si nemeritati pe care ii castiga ca venituri autoacordate,

… cand in dreapta la voturile pe care le vede disparand, ducandu-se la vale pe Raul Targului, pentru ca oamenii vad ca palaria de primar devine muuuuuuuuult prea mare pentru domnul Serbanoiu.

Foto: freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate