[ADMINISTRAȚIE] Probleme de legalitate și obiectivitate în procesul de selecție pentru funcția de administrator al S.C. APA SERV TOP STÂLPENI S.R.L.

Scris de Andrei Vacaru
537 vizualizari

U.A.T. Comuna Stȃlpeni a anunțat pe noul său site că inițiază procedura de recrutare și selecție pentru funcția de administrator al S.C. APA SERV TOP STÂLPENI S.R.L., în conformitate cu HCL nr. 58/2023 al comunei Stâlpeni. Anunțul deschis pentru această selecție, permite înscrierea oricui îndeplinește condițiile, până la data de 28.08.2023, ora 15.30.

Pentru a ocupa această funcție, se cer studii superioare economice sau juridice, cu minimum 5 ani de experiență în domeniul specific și în administrarea societăților și evitarea conflictelor de interese și a incompatibilităților. Toate aceste criterii de competență, experiență, legalitate și incompatibilitate sunt importante pentru selecția candidaților.

Cu toate acestea, așa cum am semnalat deja printr-un editorial, procedura inițiată de U.A.T. Stâlpeni ridică întrebări de legalitate. În primul rând deoarece HCL nr. 58/2023, care stă la baza acestei proceduri, prezintă suspiciuni pe procedură, deoarece proiectul de hotărâre nu a fost votat în întregime în cadrul ședinței de consiliu, ci au fost votați doar membrii comisiei cuprinsă în proiect.

Mai mult decât atât, există inclusiv probleme de legalitate, legate de comisia responsabilă de acest proces de recrutare și selecție. Aceasta este alcătuită din consilierii locali Dima Ion, Nedelcu Silviu, Dima Florin și angajații aparatului de specialitate ai primarului, Chira Daniela, Tudose Marian, toți membri și Dinculescu Viorica în calitate de secretar. Iar doi membri ai comisiei, respectiv Dima Ion și Dima Florin, reprezentând PSD, respectiv Pro România, sunt rude de gradul IV, ceea ce contravine art. 33, pct. b) din HG 611/2008.

Toate aceste constatări ridică îndoieli serioase cu privire la obiectivitatea și corectitudinea procesului de recrutare și selecție inițiat și desfășurat de U.A.T. Comuna Stȃlpeni. În conformitate cu legislația în vigoare, procedurile administrative pot fi contestate atunci când sunt identificate nereguli sau ilegalități în desfășurarea lor, putând face acest proces de selecție inutil și neatractiv pentru candidații care ar fi astfel ușor de contestat, după anunțarea rezultatelor.

U.A.T. Comuna Stȃlpeni ar trebui să ia în considerare aceste aspecte semnalate, pentru a asigura un proces de selecție corect și în conformitate cu legislația în vigoare. Transparența și legalitatea în astfel de proceduri sunt esențiale pentru garantarea unui sistem guvernamental eficient și echitabil.

Toate informațiile legate de acest proces de recrutare și selecție sunt disponibile pe pagina de internet a Primăriei Stȃlpeni, iar persoana de contact este doamna Dinculescu Viorica, secretar al comisiei de selecție, la numărul de telefon 0248/565537.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate