[BUGET] Primăria Stâlpeni poate și se poate împrumuta fără dobândă, pentru proiectele cu finanțare nerambursabilă

Scris de Redacție
129 vizualizari

Bugetul Primăriei Stâlpeni poate deveni un instrument mai versatil pentru dezvoltarea comunității locale, datorită recentei modificări legislative semnată de președintele Klaus Iohannis. Această schimbare se referă la posibilitatea de a accesa împrumuturi fără dobândă din bugetul local al comunei Stâlpeni pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă, ceea ce poate reprezenta o oportunitate vitală pentru dezvoltarea comunităților locale. Înseamnă și ca primăria Stâlpeni să acceseze bani fără dobândă din alte bugete, cum ar fi cel al C.J. Argeș, pentru cofinanțarea unor proiecte locale, necesare comunei.

Până în prezent, procesul de accesare a fondurilor pentru proiecte de dezvoltare locală era uneori problematic, mai ales pentru instituțiile subordonate ordonatorilor principali de credite. Modificarea articolului 72 din Legea nr. 273/2006 aduce claritate și flexibilitate în acest sens, permițând autorităților deliberative să aprobe împrumuturi fără dobândă pentru proiecte cu finanțare nerambursabilă, pe baza unor convenții. Acest lucru este deosebit de important pentru comunitățile locale, deoarece împrumuturile pot acoperi nevoile financiare necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare.

Acest act normativ clarifică termenele de rambursare a împrumuturilor, care trebuie să fie integral rambursate într-un an de la data acordării, cu excepția situațiilor în care termenul de rambursare este legat de primirea tranșei finale din partea finanțatorului, caz în care termenul se extinde la 5 zile lucrătoare de la primirea acestei tranșe.

Inițiatorii acestui proiect de lege, 50 de parlamentari reprezentând diferite partide politice, au subliniat importanța acestei schimbări, mai ales în ceea ce privește obținerea de finanțări nerambursabile din bugetul de stat sau din fondurile europene. Această modificare vine și în sprijinul instituțiilor subordonate ordonatorilor principali de credite, cum ar fi Liceul „I.C. Petrescu” Stâlpeni, oferind o mai mare flexibilitate în accesarea fondurilor necesare pentru proiectele acestora de dezvoltare și de îmbunătățire a funcționării.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate