[PREFECTURA ARGEȘ] Informații despre „Cardul de Energie”

Scris de Redacție
658 vizualizari

Instituția Prefectului județului Argeș a transmis câteva informații esențiale despre  ajutorul pentru plata facturilor la energie.

Din această informare rezultă că beneficiarii acestui ajutor vor fi:

  • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani  care au venituri egale sau mai mici cu 2000 de lei,
  • pensionarii beneficiari ai pensiilor de invaliditate, indiferent de vârstă, cu venituri egale sau mai mici cu 2000 de lei,
  • persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri egale sau mai mici cu 2000 de lei,
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, familiile și persoanele singure care au dreptul la ajutor social (venit minim garantat).

Celor care se încadrează în mai multe din categoriile enumerate le este acordat un singur sprijin.

Beneficiarii acestor ajutoare nu trebuie să depună acte sau să scrie cereri, deoarece listele cu aceștia „vor fi realizate pe baza informațiilor transmise de Casa Națională de Pensii și de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.”

Cardul va fi trimis prin poștă, cu confirmare de primire, iar acesta va fi încărcat de către guvern, în două tranșe, cu sume a câte 700 de lei, în perioadele: 01.01 – 30.06.2023, respectiv 01.07 – 31.12.2023. În total vor fi 1.400 de lei.

„Fiecare beneficiar va avea la Poștă Română un cont de sume în mandat poștal. Aici vor fi virați cei 1400 de lei. La oficiul poștal sau la poștaș, cu buletinul, cardul de energie și documentul care justifică datoria față de furnizorul de energie (factura, înștiințarea de plată, certificatul de validare a datoriei în cazul încălzirii în sistem centralizat de termoficare). Completați formularul de plată prin mandat poștal! Rămâne apoi doar să primiți dovada plății”, transmite Instituția prefectului.

Acest card poate fi folosit pentru a compensa prețul la energie „indiferent de natura acesteia, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți, alte materiale de încălzire.”

Atenție! Cardul nu se vinde și nu se donează, nu pot fi retrași banii de pe el și nu poate fi folosit pentru plata altor produse decât cele pentru care este destinat.

Foto: Prefectura Argeș


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Mirel 7 februarie 2023 - 21:48

Dacă contractul de electricitate și gaze naturale nu sunt pe numele beneficiarului de card,și are adresa de buletin la adresa ude locuiește (doar că nu are contractele la utilități curent și gaze)poate folosi acest card?

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate