Falimentarea sistemului de apa si canalizare, una din marile „realizari” ale administratiei Serbanoiu

Scris de Constantin Cutic
323 vizualizari

Sub directa indrumare a domnului Serbanoiu, avand in domnul Nitu un bun executant si bucurandu-se de sprijinul neconditionat al colegilor sai de partid, s-a reusit, in decursul a cinci ani, marea performanta de a se transforma existenta apei potabile la robinet intr-un lux mult prea greu de suportat de administratia locala, pentru a-l putea oferi cetatenilor comunei Stalpeni.

Problemele existente la serviciul de apa nu reprezinta un lucru nou, pe care domnul Serbanoiu le-a descoperit acum si carora, din criza de timp, nu a reusit sa le gaseasca o rezolvare. Problemele existente la serviciul de apa erau foarte bine cunoscute inca din anul 2016, timp in care personal am adus in atentia domnului primar si a consiliului local o parte din aceste probleme, cerand sa ni se prezinte de catre administratorul din acea perioada al firmei SC APA SERVUTIL STALPENI MIHAESTI SRL, domnul Nitu Gheorghe, firma ce administra la acel moment serviciul de apa si care ulterior a fost falimentata, o situatie clara a problemelor existente,  pentru a se putea gasi cele mai bune solutii in vederea rezolvarii lor.

Beneficiind de sprijinul neconditionat al domnului Serbanoiu, situatia reala din firma a fost ascunsa pana in anul 2018, desi au existat numeroase atentionari din partea mea in CL, cand situatia dezastruoasa din firma a fost recunoscuta, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, hotarandu-se separarea de comuna Mihaesti si infiintarea unei alte firme care sa administreze acest serviciu.

Din pacate, sarabanda minciunilor si a neregulilor a continuat, neschimbandu-se mai nimic, vorba romanului „Aceeasi Marie, cu alta palarie”! Conducerea a ramas aceeasi, deciziile proaste si informarile cu privire la situatia reala au continuat la fel ca inainte, domnul Serbanoiu fiind preocupat mai mult de excluderea mea din partid si din CL decat de rezolvarea acestei probleme.

Desi domnul primar sustine sus si tare ca nu ar fi stiut situatia reala si ca de fapt el nu a avut nici un amestec, deciziile din trecut cat si cele din prezent, il contrazic. In acest sens o sa dau cateva exemple:

  • Hotararea de consiliu din decembrie 2019, initiata de dansul, prin care se prelua de catre noua firma o datorie de cca. 1,1 miliarde de lei de la vechea firma, fara a se specifica exact ce reprezinta aceasta suma;
  • Mentinerea acelorasi persoane in conducerea noii firme, infiintata in 2019, desi aceiasi oameni falimentasera vechea firma de apa.

Numirea noului administrator, in urma cu o luna, tot pe criterii politice, obstructionarea „comisiei de apa”, amestecul nejustificat al administratorului public in firma de apa si subfinantarea acestui serviciu din bugetul local sunt si acestea alte exemple.

Comparati alocarea a 3 miliarde de lei pentru un teren sintetic cu cele 140 milioane pentru serviciul de apa. Acestea sunt prioritatile pe timp de criza a serviciului de apa ale domnului primar.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate