[CUTREMUR] Seism cu magnitudinea de 3,2 grade Richter produs azi-noapte în zona Făgăraș – Câmpulung

Scris de Redacție
142 vizualizari

Azi, 23.05.2023, la ora 01:31, s-a produs un cutremur în zona seismică Făgăraş – Câmpulung, la o adâncime de 68 de km, având o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter.

Este al treilea seism ca importanță produs în aceast an aici, după cel înregistrat în data de 22.01.2023 cu o adâncime de 11 km și o magnitudine de 2.0 și un altul, produs în 05.03.2023, la o adâncime de 26 de km și cu o magnitudine de 2,9 grade.

Zona seismică Făgăraș – Câmpulung este a doua zonă importantă ca activitate, după zona Vrancea. Seismele făgărășene se produc, de obicei, în crusta terestră, la adâncimi cuprinse între 2-45 de km.

Conform site-ului cutremure.net, „magnitudinea maximă posibilă a cutremurelor din regiunea Făgăraș-Câmpulung, estimată din înregistrări instrumentale, dar și din date istorice, este în jur de 6,5 grade. Istoricul seismicității făgărășene arată că în ultimii 300 de ani cutremurele puternice s-au succedat la intervale medii de 85 de ani”.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate