[MESAJ] Victor Rebengiuc: România, o țară pe mâna fiilor foștilor comuniști

Scris de Redacție
266 vizualizari

Într-un interviu acordat recent postului de televiziune TVR Cultural, după o carieră artistică de peste 70 de ani încheiată de curând, marele actor Victor Rebengiuc a împărtășit gândurile sale amare despre actuala stare a României, privind cu nostalgie trecutul și afirmând că țara a ajuns în mâinile fiilor foștilor comuniști.

Pentru Victor Rebengiuc, Revoluția din 1989 a fost o iluzie cruntă. El subliniază faptul că rușinea pe care o trăim acum nu poate fi negată. Cu un ton amar, actorul se întreabă retoric dacă este fericit să trăiască într-o țară condusă de persoane needucate, subliniind faptul că fiii comuniștilor, care au preluat puterea, au perpetuat aceeași mentalitate și au făcut exact același lucru ca părinții lor, aducând țara într-o stare de decădere.

Victor Rebengiuc critică aspru sistemul politic actual, susținând că acești indivizi, lipsiți de profesii și calificări reale, au urcat pe scara puterii datorită filiațiunii (descendență din tată în fiu n.r.) și moștenirii lor comuniste. Cu tristețe în glas, actorul subliniază că acești indivizi corupți au devalizat țara, furând banii țării, lăsându-i pe oameni în sărăcie și lipsuri.

„Revoluția a fost o iluzie. Fără discuție. Rușinea pe care o trăim acum. Pot (eu n.r.) să spun că sunt fericit într-o tară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră. Ce-au făcut fiii comuniștilor, comuniști și ei la rândul lor – au făcut ce au făcut și au pus mâna pe putere.

 

Noi am fost fraieri. Ne vedeam de profesiile noastre, că le iubim, și ei, care n-aveau nicio profesie decât că erau numiți prin filiațiune, moștenitori ai comuniștilor, au pus mâna pe putere, au furat toți banii. Suntem în gropi, în loc de autostrăzi, nu mai avem industrie, și încă multe altele”, a explicat Victor Rebengiuc, în interviul acordat TVR Cultural, conform G4Media.

Consecințele acestor acțiuni nepatriotice sunt evidente în întreaga țară. Rebengiuc remarcă că în loc să avem autostrăzi și dezvoltarea serviciilor și a educației, suntem adânciți în gropi și nepăsare. România se confruntă cu o infrastructură precară, mai ales în mediul rural, cu lipsa investițiilor și cu o industrie în declin. Toate aceste aspecte sunt reflectate într-un prezent sumbru pentru care fiilor comuniștilor li se poate imputa o mare parte din responsabilitate.

Cu un apel la responsabilitate civică, Victor Rebengiuc atrage atenția asupra importanței implicării și schimbării într-o direcție pozitivă. Marele nostru actor încurajează cetățenii să se implice în viața politică și să-și aleagă cu înțelepciune liderii, pentru a construi o societate mai dreaptă și echilibrată.

Foto: aplauzepentrupoet.thecultureclub.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate