[SCHENGEN] Cum se simplifică de astăzi verificarea identității în porturi și aeroporturi

Scris de Redacție
102 vizualizari

Odată cu aderarea României la spațiul Schengen pe 31 martie, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate a devenit operațional, simplificând procesul de legitimare și stabilire a identității pentru toate structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acest sistem electronic permite o verificare rapidă și eficientă a documentelor de identitate în bazele de date multiple, facilitând activitatea poliției, jandarmeriei și a altor instituții implicate în verificarea persoanelor.

Conform unui comunicat trimis astăzi către presă de I.P.J. Argeș, polițiștii și personalul din alte structuri au fost echipați cu dispozitive mobile și tablete, pe care rulează o aplicație special dezvoltată. Aceste dispozitive permit scanarea documentelor de identitate, cum ar fi cărțile de identitate, pașapoartele sau permisele de ședere, iar aplicația automatizată compară datele din documentele scanate cu cele din bazele de date oficiale.

Dacă sunt identificate discrepanțe sau există informații relevante în bazele de date, polițistul primește imediat o notificare, facilitând luarea deciziilor rapide și corecte în privința persoanei verificate. În cazul unor probleme sau suspiciuni, persoana în cauză poate fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.

Aderarea României la Spațiul Schengen aduce beneficii evidente în ceea ce privește circulația și securitatea în interiorul Uniunii Europene. Pentru mai multe informații despre aceste aspecte și despre modul în care schimbările afectează publicul larg, se poate accesa gratuit platforma online dedicată.

Prin adoptarea acestui nou sistem de verificare a documentelor și identității, România demonstrează angajamentul său pentru consolidarea securității și eficienței în gestionarea frontierelor, în conformitate cu standardele și cerințele internaționale.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate