[UPDATE] Un profesor și doi elevi au suferit vătămări vineri la Școala din Rădești

Scris de Redacție
755 vizualizari

UPDATE: Așa cum am promis, revenim când sunt informații suplimentare. Acestea arată că doamna profesor și doar un elev au mâna ruptă. Cel mai probabil incidentul va fi urmat de concediu medical pentru cadrul didactic afectat, evenimentul putând fi încadrat la capitolul accident de muncă, conform Legii 319/2006 a securității și sănătății în muncă, Secțiunea a 2-a, Accidente de muncă, Art. 30 (1) În sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de muncă g) accidentul de traseu, dacă deplasarea s-a făcut în timpul şi pe traseul normal de la domiciliul lucrătorului la locul de muncă organizat de angajator şi invers.

Elevul vătămat are și el mâna ruptă și, probabil, va fi scutit medical în următoarea perioadă.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un mesaj primit la redacție, trimis de un cititor al Gazetei de Stâlpeni, ne-a avertizat că la Școala Gimnazială Rădești a avut loc un incident în care unul sau mai mulți elevi ar fi fost afectați. Din investigațiile efectuate până acum, am constatat că este vorba despre două incidente separate.

Astfel, o doamnă profesor care preda la această școală a alunecat pe gheața formată pe căile de acces din curtea instituției școlare, a căzut și și-ar fi fracturat mâna sau a suferit o entorsă. Dată fiind gravitatea situației, aceasta a fost transportată imediat la spital, pentru îngrijiri medicale, de către coordonatorul școlii, acesta utilizând mașina personală.

Tot vineri, la aceeași școală, doi elevi aflați în timpul cursurilor, în absența profesorului care nu a putut ajunge la oră din motive justificate, și-ar fi prins mâinile în ușa clasei.

Având în vedere programarea pentru astăzi a ședinței de Consiliu de Administrație la Liceul Tehnologic din Stâlpeni (coordonatorul școlilor din comună), cei implicați în evenimente au fost convocați de directoare pentru a oferi explicații scrise. Desigur, dacă aceștia vor putea utiliza mâinile afectate.

Vom reveni cu mai multe detalii pe măsură ce le obținem.

Foto: captură Google Street


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate