[MAJORĂRI SALARIALE] Profesorii și personalul educațional din Stâlpeni vor beneficia luna aceasta de creșterile salariale ce au intrat în vigoare de la 1 ianuarie

Scris de Redacție
289 vizualizari

Profesorii și personalul din învățământul din comuna Stâlpeni vor primi salariile majorate în data de 14 februarie 2024. Aceste majorări au fost anunțate după ce aplicația de salarizare a fost actualizată pentru a reflecta noile modificări din acest sector, începând cu 1 ianuarie 2024.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului Finanțelor, angajații din domeniul educației primesc regulat salariile pe data de 14 a fiecărei luni. Această dată este respectată pentru ca angajații să beneficieze de salariile lor la timp.

În sfârșitul lunii decembrie 2023, Guvernul a adoptat un proiect de ordonanță de urgență care reglementează salariile din învățământ începând cu 1 ianuarie 2024. Această ordonanță prevede creșteri semnificative pentru funcțiile administrative, atât în mediul academic, cât și în cel preuniversitar.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul Educației, cele mai mari creșteri salariale vor fi pentru funcțiile administrative, inclusiv directorii de școli și inspectori, care vor beneficia de creșteri de până la 30%.

Analiza realizată de Edupedu.ro arată că salariile profesorilor au crescut în medie cu 230% între anii 2010 și 2024, în timp ce salariile medii și minime au crescut cu 312%, respectiv 450% în aceeași perioadă. Cu toate acestea, salariul net al profesorilor rămâne sub nivelul salariului minim și mediu pe economie, deși guvernul Ciucă a promis în timpul protestelor din educație din 2023, o reașezare a acestora în funcție de salariul mediu pe economie.

Prin adoptarea acestei ordonanțe, deși se urmărește atenuarea discrepanțelor salariale din învățământ și aducerea acestora la nivelul altor domenii ale economiei, măririle nu sunt la nivelul promisiunilor care au dus la stingerea protestelor de anul trecut. Sperăm ca aceste măsuri să contribuie la îmbunătățirea nivelului de educație și la motivarea personalului din învățământul din comuna Stâlpeni.

Foto: Freepik


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate