[BANI ȘI ZILE LIBERE] Modificare a datei de plată a salariilor pentru cadrele didactice din Stâlpeni, în luna august

Scris de Redacție
323 vizualizari

Începutul lunii august aduce o veste bună pentru profesori și angajații din sistemul de învățământ din Stâlpeni. Potrivit informațiilor furnizate de site-ul Edupedu.ro, salariile aferente lunii iulie vor fi plătite cu trei zile mai devreme decât de obicei, fiind programate să fie virate vineri, 11 august. Această modificare a datei de plată a fost adusă în atenția publicului prin intermediul ordinului ministrului Finanțelor nr. 2.241 din 21 iulie 2023, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Schimbarea a survenit în contextul particular al zilei de 14 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului și care este legal o zi liberă, punte cu ziua de 15 august. Această necesitate a condus la decizia de a modifica data de plată a salariilor pentru cadrele didactice și personalul din Învățământ.

Conform actului normativ, această schimbare este valabilă doar luna aceasta, din septembrie revenindu-se la data de 14 ale lunii pentru plata drepturilor bănești, iar ziua de 14 august trebuie recuperată până la sfârșitul lunii august. Aceasta nu este singura veste bună, deoarece „conform Ordonanței de urgență nr. 57/2023, Guvernul trebuie să crească salariile de bază din Învățământ cu 1.300 de lei brut din luna iunie pentru cadrele didactice și didactice auxiliare și cu 400 de lei brut pentru personalul nedidactic”, mai precizează siteul Edupedu.ro.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate