[DNA Pitești] Corupție la vârful DGASPC Argeș, Tatiana Eftime, dusă cu duba la audieri

Scris de Andrei Vacaru
1,9mii vizualizari

Scandalul corupției lovește din nou, în plin centrul administrativ al județului Argeș. Personajul central al acțiunii DNA Argeș este Tatiana Eftime, șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din județ. Aceasta a fost escortată cu duba și însoțită de polițiști mascați la sediul DNA Pitești, pentru a fi audiată într-un dosar de corupție.

În dimineața zilei de azi, scrie site-ul Argeșul Online, procurorii DNA Pitești au declanșat 21 de percheziții în mai multe locații, inclusiv la sediile Consiliului Județean Argeș, DGASPC Argeș și Primăriei Ștefănești. Restul perchezițiilor au avut loc la sediile unor firme și în locuințe particulare. Toate aceste acțiuni fac parte dintr-o investigație amplă privind presupuse infracțiuni de corupție comise în cursul anului 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică pentru achiziționarea de locuințe destinate, ce coincidență cu azilul groazei de la Voluntari, persoanelor vulnerabile.

Un aspect care atrage atenția în acest caz este presupusa supraevaluare a prețurilor la care au fost achiziționate mai multe imobile, mai precis cinci case situate în orașul Ștefănești, lângă Pitești, în zona cunoscută sub numele de Zăvoi. Acest lucru ridică alte semne de întrebare cu privire la modul în care fondurile publice sunt gestionate și dacă acestea au fost utilizate într-un mod corect în interesul comunității. Amintind de descinderea DIICOT de anul acesta de la primăria Stâlpeni și de la alte primării și instituții, privind tot contracte supraevaluate, încheiate de autoritățile locale cu o firmă cu antecedente penale, apropiată de fieful PSD.

Partid din care face parte și Tatiana Eftime, de cel puțin 15-20 de ani și care a ocupat în trecut funcții importante, decise politic. Precum șefia DGASPC, dar și conducerea Spitalului de Pediatrie din Pitești, de unde a demisionat acum 7 ani în urma unui scandal legat de presupusa folosire abuzivă a banilor din sponsorizări și donații primite de spital. Aceste antecedente lansând în spațiul public întrebări legate de etica și integritatea sa, în funcțiile publice pe care le-a deținut.

Este important ca, în urma acestor noi dezvăluiri, cetățenii să înțeleagă faptul că așa cum s-a dovedit în cazurile Vama Veche sau Crevedia, corupția ucide, subminează încrederea în instituțiile statului și afectează negativ viața cetățenilor, amintind că nimeni nu ar trebui să fie mai presus de lege. Este nevoie de o investigație profundă a sistemlui de asistență socială și de asigurarea faptului că cei găsiți vinovați vor suporta consecințele acțiunilor lor.

Articolul original, preluat de PressHub, poate fi citit pe Argeșul Online.

Foto: Argeșul Online


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

2 comentarii

Minca marian 13 septembrie 2023 - 20:49

La prețul care sa ofertat impreuna cu pamantul aferent cred ca se putea cumpara cel mult o sura sau un fanar un metrul patrat in zona costa 120 de euro.valoarea pamantului si valoarea caselor este sub evaluata cu mult sa ne spuna si noua constructorul cum a reusit sa construiasca cu atat de putini bani asemenea case ca doresc si eu sa cumpar 2 buc probabil ca se doreste sa fie cumparate gratis

Raspunde
Marian Mustata 27 noiembrie 2023 - 14:12

Cu cat te-au platit sa postezi asa ceva?
Ai macar idee unde sunt facute casele si la ce pret?

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate