[INCENDIU] Intervenția pompierilor a salvat o gospodărie din vecinătate de a fi cuprinsă de flăcări la Livezeni, comuna Stâlpeni

Scris de Redacție
271 vizualizari

În urma unei sesizări de incendiu la o anexă gospodărească din satul Livezeni, comuna Stâlpeni, pompierii de la Detașamentul Mioveni au reacționat rapid cu două autospeciale astăzi, în jurul orelor 14:00.

Evenimentul se presupune a fi fost provocat de focul deschis în spații deschise, posibil pentru arderea resturilor vegetale, care însă a cuprins o construcție și a necesitat un răspuns coordonat cu SVSU Stâlpeni pentru a se evita extinderea flăcărilor la o locuință părăsită din vecinătate și pentru a asigura siguranța localnicilor.

În acest context, cele două autospeciale pentru stingerea incendiilor și o ambulanță SMURD au fost mobilizate imediat pentru a interveni la fața locului. Obiectivul principal al acestor echipaje a fost acela de a stinge incendiul și, în caz de necesitate, de a oferi primul ajutor medical celor afectați.

Așa cum am specificat, un element esențial al intervenției a fost sprijinul acordat de personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității și de autoritățile locale, care au mobilizat un buldoexcavator pentru a ajuta la limitarea incendiului de vegetație.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului, identificată ca fiind focul deschis în spații deschise, subliniază importanța conștientizării riscurilor asociate cu astfel de practici, mai ales în apropierea materialelor combustibile și a construcțiilor unde este depozitat fân uscat. În final, consecințele evenimentului au fost limitate la arderea anexei aflată într-o gospodărie situată aproape de trecerea cu nivel peste calea ferată de la Livezeni, pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre Câmpulung.

Foto: ISU Argeș


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate