[METEO] Se menține codul portocaliu pentru caniculă în Stâlpeni

Scris de Redacție
117 vizualizari

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare meteo de cod portocaliu, pentru teritorii ce includ comuna Stâlpeni și zonele înconjurătoare, în contextul unui val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat. Avertizarea este valabilă pentru data de 18 iulie și face parte dintr-o serie de avertizări ce vizează cea mai mare parte a Munteniei.

Conform informațiilor transmise de ANM, se așteaptă temperaturi maxime în general de 38-39 de grade Celsius, ceea ce va crea condiții caniculare și un disconfort termic accentuat în zonă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce înseamnă că se vor înregistra condiții extreme din punct de vedere termic. De asemenea, temperaturile minime vor fi ridicate, situându-se în general peste 20-22 de grade Celsius.

Este important să acordați o atenție sporită acestei avertizări și să luați măsuri de protecție adecvate împotriva efectelor negative ale temperaturilor extreme. Recomandăm populației să evite expunerea prelungită la soare în intervalul orelor de vârf, să se hidrateze corespunzător și să evite eforturile fizice intense în timpul zilei. Este de asemenea recomandat să se asigure o ventilație adecvată în locuințe și să se utilizeze echipament de protecție solară, cum ar fi pălării și ochelari de soare.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista în următoarele zile, în special în regiunile sudice. ANM va actualiza informațiile și avertizările în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice. Reamintim că această avertizare meteorologică este valabilă pentru data de 18 iulie, însă este important să fiți în continuare informați despre evoluția vremii și să urmați recomandările autorităților competente.

Foto: ANM


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate