DEMISIE | Domnul al carui nume incepe cu „C” de la „incompetenta” si-a dat, in sfarsit, demisia

Scris de Andrei Vacaru
429 vizualizari

Tinuta la secret, probabil pentru rusinea de a pune cu manutele lor un personaj pentru care directoratul societatii de apa si canal din Stalpeni s-a dovedit a fi o palarie mult prea mare, informatia ca domnul Cretu Iulian si-a prezentat demisia a fost in sfarsit facuta publica.

De fapt nu chiar publica, ci in convocatorul sedintei urmatoare de consiliu local in care, pe ordinea de zi, la punctul 4, sta scris „Proiect de hotarare privind incetarea mandatului de administrator al dlui Cretu Iulian la SC APA SERV TOP STALPENI SRL.”

Din proiectul de HCL mai aflam ca data demisiei domnui Cretu a fost 08.11.2021, conform inregistrarii acestui document la secretariatul primariei, cu nr. nr.254/08.11.2021. Respectiv la doua zile dupa ce l-am intrebat public pe dl. Cretu aici, la gazeta, daca nu cumva are alta treaba si daca nu e mai bine sa ne lase in pace.

O veste buna, am zice, numai ca iarasi consiliul local este pus sa faca „nefacute” in stilul cu care ne-a obisnuit primarul Gabi Serbanoiu, chiar cu avizul comisiei de specialitate nr. 3 condusa de domn Nae si de doamna Machedon.

Codul muncii, Cap. 5, art. 81

(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.

„Nefacuta” insemnand faptul ca, in conformitate cu legea si proiectului de HCL, preavizul convenit intre CL, prin proiectul supus aprobarii de dl primar si dl. Cretu inceteaza la data de 30.11.2021, iar abia mai apoi demareaza procedura de a-i gasi domnului Cretu un inlocuitor. Care procedura se va finaliza cu numirea, prin votarea la o sedinta de CL ulterioara, cel mai probabil prin decembrie. Ceea ce va insemna, ca si in cazul demisiei domnului Nitu, seful dinaintea domnului Cretu, ca iarasi nu se va preda gestiunea societatii de apa si canal intre fostul si actualul director, asa cum ar fi normal.

Si ar fi suficient timp, intre data convocatorului, ieri 18.11.2021 si data desfasurarii sedintei de consiliu local, respectiv 25.11.2021, aproape o saptamana, sa i se gaseasca un inlocuitor domnului cu demisia. Cum ar fi si normal.

La fel de normal cum ar fi ca, dupa ce PSD a dat gres cu dl. Cretu, sa fie lasata opozitia sa gaseasca un manager competent la SC APA TOP SERV STALPENI SRL. Iar la sedinta din 25 noiembrie acesta sa fie audiat si votat pentru a putea, pana la 30.11.2021, sa se produca si predarea gestiunii. Asta daca domnul primar doreste ca noul administrator sa-si inceapa bine mandatul, nu cum a fost in cazul domnului Iulian Cretu.

Mai mult, am inteles ca opozitia ar fi si gasit un astfel de candidat care este si competent in managementul unei firme si nici nu este femeie, motivatie misogina a celor care nu au votat-o pe doamna Maria Matei („hai, ma! vezi tu o femeie sa se incalte in cizme si sa coboare in caminul de apa?”).

A! Si sa nu uit: cand, domnule primar, se convoaca sedintele de CL online? Ca este a treia la care nu avem inregistrarile sedintei, incalcand Codul Administrativ, partea aceea cu transparenta decizionala care va provoaca repulsie, iar indicele de incidenta COVID a scazut sub 3 la mie zilele acestea.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate