[PNRR] Proiectul UAT Stâlpeni nu a fost selecționat în prima rundă a componentei 10 Fondul Local

Scris de Redacție
354 vizualizari

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice Și Administrației a publicat tabelul cu cererile de finanțare depuse și aprobate în cadrul PNRR, apelul de proiecte PNRR/2022/c10 componenta 10 – Fondul local.

Proiectul depus de Primăria Stâlpeni, „Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale”, aprobat prin HCL 46/14.06.2022 de către Consiliul Local nu apare în această listă, semn că nu a fost aprobat în prima etapă.

Apare însă ca aprobat, ca să ne referim la comunele apropiate, proiectul C10-I3-1005 „Creșterea eficienței energetice a sediului Primăriei Comunei Mihăești, județul Argeș”, în valoare de 1.313.967,08 lei fără TVA, respectiv 1.563.620,83 lei, valoare cu TVA.

Conform informațiilor din Ordinul nr. 999/2022 al MDLPA, „în a doua rundă, se redistribuie fondurile rămase neutilizate după încheierea primei runde. Apelul va fi deschis tuturor unităților administrativ-teritoriale și subdiviziunilor municipiului București, în limita fondurilor alocate pentru fiecare investiție, pe baza principiului „primul venit/primul servit”, ținându-se cont de condițiile de aplicare, respectiv de criteriile de eligibilitate ale solicitanților și de tipuri de lucrări/categorii de cheltuieli eligibile pentru investiții, conform Anexei nr. 1 la prezentul ghid  specific.”

Calendarul anunțat pentru această a doua etapă este următorul:

  • Data deschidere platformă digitală (test): 12 octombrie 2022;
  • Începerea depunerii de proiecte: 14 octombrie 2022, ora 10:00;
  • Închiderea depunerii de proiecte: 27 octombrie 2022, ora 23:59.

Termen estimat pentru finalizarea etapei de verificare și contractare: 31 decembrie 2022.

Așadar mai sunt 4 zile pentru depunerea/redepunerea cererii de finanțare. Conform unor surse din Primăria Stâlpeni, acest proiect de finanțare este foarte important din două motive:

  • se reduc cheltuielile cu utilitățile (încălzire), respectiv cheltuielile de funcționare de la bugetul local;
  • în proiect sunt prevăzute realizarea a două stații electrice de încărcare a autovehiculelor, iar existența acestor stații este criteriu obligatoriu pentru achiziția de microbuze școlare electrice, obiectiv avut în vedere de edilii de la Stâlpeni, știindu-se faptul că suntem singura comună din județ care nu are transport școlar propriu.

Foto: DCNews


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate