Prefectura Arges solicita Consiliului Local Stalpeni asigurarea obligatorie a caracterului public al sedintelor sale

Scris de Andrei Vacaru
507 vizualizari

In urma sesizarii facute de mine si de catre multi alti cetateni ai comunei, in urma interzicerii transmiterii live a unei sedinte a Consiliului Local Stalpeni, am primit pe adresa de email a redactiei un raspuns din partea Prefecturii Arges.

In documentul trimis, adresat Consiliului Local si in care am fost introdus ca parte, spre informare, Institutia Prefectului reaminteste domnilor consilieri si nu numai lor, prevederile articolului 138, aln. 1 si 2 din OUG 57/2019, privind Codul administrativ, respectiv

Caracterul public al sedintelor de consiliu local este dat de: c) posibilitatea cetatenilor cu domiciliul sau resedinta in unitatea/subunitatea administrativ-teritoriala respectiva de a asista la sedintele consiliului local si/sau DE A LE URMARI PE INTERNET, in conditiile regulamentului de organizare si functionare a consiliului local.

Adresa se incheie cu urmatoarea solicitare de intrare in legalitate:

…va solicitam sa procedati la analizarea aspectelor semnalate cu luarea masurilor legale ce se impun in sensul asigurarii caracterului public al sedintelor, cu informarea, in termen legal atat a petitionarului cat si a institutiei noastre.

In aceste conditii, consiliul local trebuie sa intre in legalitate si sa ia toate masurile pentru ca sedintele sa fie transmise pe internet, cu accesul tuturor cetatenilor comunei Stalpeni.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate