INTERPELARE Adresata primarului comunei Stalpeni

Scris de Andrei Vacaru
828 vizualizari

Luna trecuta, mai exact in 09 iunie 2021, am lansat o intrebare/interpelare publica domnului primar Gabi Serbanoiu privind decizia acestuia de a transmite sedintele de consiliu local cu o firma de paza si supraveghere, aducand prejudicii transparentei actului decizional pentru ca, desi se preface ca transmite aceste sedinte publice, calitatea transmisiei si a inregistrarilor le face neinteligibile.

Asa cum ne-am obisnuit, dl. primar a ignorat aceasta intrebare, fapt care a dus la sesizarea Prefecturii Arges in aceeasi cauza. Iar faptul ca nu am primit pana astazi un drept la replica din partea dlui primar, inseamna ca banuiala mea cu privire la reaua credinta a acestuia privind transmiterea acestor sedinte se confirma.

Revin cu o noua interpelare, sa ii spunem pentru luna iulie 2021, ce are ca subiect falsul in declaratii.

INTREBARE PUBLICA

Adresata domnului primar Gabi Serbanoiu
Din partea site-ului GAZETA DE STALPENI
redactia@gazeta-stalpeni.ro

Subiect: nedeclararea a trei proprietati obtinute in anul 2012 in declaratiile de avere, timp de trei ani dupa dobandirea/construirea acestora.

Stimate domnule primar Gabi Serbanoiu,

In declaratia dvs de avere din anul 2021, inregistrata cu nr. 16/14.06.2021, apar la rubrica BUNURI IMOBILE,

 • doua terenuri,
  • de 3.069mp, cumparat in 2003 si
  • un teren de 917 mp, primit prin donatie in anul 2012;
 • si trei constructii, respectiv
  • o casa cu suprafata de 207mp primita donatie in 2012,
  • o hala de 168mp construita in 2012,
  • precum si o baraca de 132mp construita tot in 2012.

Am verificat declaratiile dvs de avere gasite pe site-ul ANI si postate si pe site-ul stalpeni.ro si am descoperit ca in anii 2013, 2014 si 2015 nu ati declarat aceste proprietati primite donatie sau construite in 2012. Ceea ce contravine legii, trei ani la rand dumneavoastra completand in fals aceste declaratii si, abia dupa ce ati devenit primar, ati trecut in 2016 si aceste proprietati in declaratia dvs. de avere.

Iata ce spune legea:

– Lege 176/2010 Art. 28. Fapta persoanelor care, cu intentie, depun declaratii de avere sau declaratii de interese care nu corespund adevarului constituie infractiunea de fals in declaratii si se pedepseste potrivit Codului penal.
– Codul Penal, Art. 326. Declararea necorespunzatoare a adevarului, facuta unei persoane dintre cele prevazute in art. 175 sau unei unitati in care aceasta isi desfasoara activitatea in vederea producerii unei consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci cand, potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste la producerea acelei consecinte, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Art. 175. – (1) Functionar public, in sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fara o remuneratie:
b) exercita o functie de demnitate publica sau o functie publica de orice natura;
(2) De asemenea, este considerata functionar public, in sensul legii penale, persoana care exercita un serviciu de interes public pentru care a fost investita de autoritatile publice sau care este supusa controlului ori supravegherii acestora cu privire la indeplinirea respectivului serviciu public.

INTREBARE: Tinand cont ca in anii 2013, 2014 si 2015 ati fost viceprimar, respectiv functionar public, ani in care nu ati declarat aceste proprietati obtinute prin donatie si construire in 2012, respectiv terenul si constructiile, de ce ati ales sa falsificati declaratiile de avere?

Raspunsul il puteti face in termen rezonabil pe pagina de facebook a primariei, printr-un email adresat gazetei sau comentariu la acest articol.

Va multumesc,
Andrei Vacaru
Gazeta de Stalpeni


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate