Concursul anulat din lipsa de buna credinta

Scris de Andrei Vacaru
368 vizualizari

Anuntam la mijlocul lunii februarie in gazeta un concurs prin care intentionam doua lucruri:

  1. Sa ii determin pe consilierii locali sa isi depuna pana la finalul primului trimestru din anul acesta, cu buna credinta asa cum scrie in Codul Administrativ, rapoartele de activitate pentru ce au facut si pentru ce si-au luat banii anul trecut;
  2. Cetatenii sa citeasca aceste rapoarte si sa decida ei care este diferenta intre ceea ce scriu consilierii ca au facut si ce au vazut cetatenii ca au facut acestia.

Existau cateva sectiuni:

  • „Asa da, faceti ca el, e ales local model” (cel mai bun ales local)
  • ”Nu sunt chiar un Gagauta, sunt ridicator de manuta” (cel mai obedient ales local)
  • „La oameni nu ma gandesc, dar ce bani frumosi primesc” (cel mai avar ales local)
  • „Nici la basca nu ma doare de bitumul din carare” (cel mai tupeist ales local)
  • „Ciocul mic, nu comenta, cine te crezi dumneata?” (cel mai sensibil la critica ales local)
  • „Partidul nu mai conteaza, sinecura e de baza!” (cel mai „blatist” ales local)
  • „Daca sunt, degeaba sunt, doar fac umbra pe pamant” (cel mai neinsemnat ales local),

la care 7 consilieri locali din 13 sa fie nominalizati si sa primeasca premii constand in diplome de „excelenta”.

Doar 3 consilieri locali din 13 si-au depus rapoartele de activitate pana la 31 martie 2021, asa cum am fost instiintat de catre secretarul primariei Stalpeni pe o solicitare pe Legea 544:

– Silviu Nedelcu
– Mariana Machedon
– Constantin Cutic.

Ceilalti, indiferent de motiv, nu au depus aceasta declaratie. Motiv pentru care nu am avut ce „juriza”, din lipsa de concurecti si de … buna credinta. Ca sa analizam rapoartele numai a trei dintre consilieri, care au aratat cat de cat respect fata de cetateni, ar fi fost incorect. Asa ca acestora, Gazeta de Stalpeni le va acorda, pana la finalul lunii mai, o diploma de atestare a bunei credinte si de respect fata de cetateni. Formularea exacta o voi gasi impreuna cu echipa gazetei; cert este ca vor exista aceste diplome.

Celorlalti consilieri locali, dintre care unii sunt doar simpli ridicatori de manuta in sedintele de consiliu, sa le fie rusine daca se gandesc ca se vor duce peste 4 ani sa mai ceara un mandat. Vom fi acolo si vom spune: n-ati facut nimic pentru comuna, ati ignorat buna credinta si interesele comunei si doar v-ati umplut buzunarele cu indemnizatii si/sau sinecuri.

In urmatoarele zile urmeaza sa auzim in plenul CL si sa citim, tot conform Codului Administrativ, raportul de activitate al primarului pentru anul trecut. Pe care sper sa nu aflam ca l-a ratacit vreun functionar asa cum a ratacit Declaratiile de avere si de interese de anul trecut, pe care domnul Serbanoiu uitase sa le scrie. Sau nu a vrut sa le scrie. Ce mai conteaza?


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

1 comentarii

Sburlan Mihai 28 aprilie 2021 - 20:06

Salut cu drag pe cei trei, poate prelungind termenul pana la sfarsitul lunii mai, avem salutari recunoscatoare pentru cei pe care ne bazam, sarbatoare plina de bucurii, sanatate si… zambete!

Raspunde

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate