[BUGETUL LOCAL] Dezbateri în bătaie de joc, de Ziua Unirii Principatelor Române

Scris de Gheorghe Nicolae
224 vizualizari

Administrația Șerbănoiu pare să fi ales o zi cu semnificație deosebită, Ziua Unirii, pentru a aduce în discuție subiecte sensibile în cadrul dezbaterii publice. Această alegere poate fi percepută și ca o bătaie de joc la adresa cetățenilor comunei, întrucât majoritatea cetățenilor au liber de Ziua Unirii Principatelor Române și există șansa să nu se găsească în localitate sau să petreacă cu familia.

Prin organizarea dezbaterii publice într-o zi cu o astfel de încărcătură istorică, administrația dă impresia că dorește, atât să minimalizeze atenția cetățenilor față de subiectele discutate, cât și să submineze participarea activă la aceste discuții. Concluzie este întărită și de faptul că, până la această oră, nu există nicio transmisie live a ședinței, așa cum a fost anul trecut.

Decizia de a avea o dezbatere publică într-un moment în care oamenii sunt mai puțin predispuși să se implice activ poate fi considerată o strategie de evitare a unor reacții și contestări puternice din partea comunității. Mai ales că evenimentul a fost convocat de pe o zi pe alta și fără afișarea proiectului de buget. Astfel, administrația pare a profita de oportunitatea de a trece neobservat bugetul sau de a minimiza impactul deciziilor sale controversate într-un an fierbinte, cu patru alegeri și campanii electorale care incită atenția cetățenilor.

În plus, alegerea acestei date cu însemnătate istorică poate să fie percepută și ca o lipsă de respect față de tradițiile și valorile naționale. Alegerea administrației Șerbănoiu de a organiza o dezbatere publică chiar în ziua Unirii poate fi interpretată, cum spuneam, ca o formă de bătaie de joc la adresa cetățenilor comunei, punând sub semnul întrebării seriozitatea și respectul față de participarea activă a locuitorilor din Stâlpeni în procesul decizional al comunității.

Este esențial ca cetățenii să fie conștienți de importanța participării lor active în procesele decizionale și să nu permită ca astfel de tactici să diminueze importanța dezbaterilor publice. Într-o societate democratică, transparența și implicarea cetățenilor în luarea deciziilor sunt fundamentale pentru o guvernare responsabilă.

Foto: facebook.com/gabi.serbanoiu.79


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate