[ANTICORUPȚIE] Zi neagră pentru doi lideri ai PSD Argeș

Scris de Andrei Vacaru
444 vizualizari

La data de 7 septembrie 2023, prin comunicatul nr. 916/VIII/3, Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești, a anunțat deschiderea unui dosar „in rem” într-o cauză penală privind „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție” legate de încheierea de contracte de achiziție publică pentru locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

Astăzi, procurorii aceleiași instituții au informat public începerea urmăririi penale „in persona” împotriva suspectului Nicolaescu Marius-Florinel, vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș, pentru infracțiunile de folosire a informațiilor confidențiale în scopul obținerii de avantaje necuvenite și complicitate la abuz în serviciu.

Conform aceleiași surse, în 2022, în cadrul proiectelor „Locuințe Protejate – Siguranță și Îngrijire Argeș”, „Centru de Criză pentru Persoane Adulți cu Dizabilități” și „Centru Respiro pentru Persoane Adulți cu Dizabilități”, Nicolaescu Marius-Florinel, în calitate oficială la D.G.A.S.P.C. Argeș, este suspectat că a dezvăluit informații confidențiale unor oameni de afaceri. Aceștia au primit detalii despre structura imobilelor viitoare, prețurile, termenele de achiziție în 2023 și modalitățile de cumpărare.

În 2023, D.G.A.S.P.C. Argeș, cu implicarea lui Nicolaescu Marius-Florinel, ar fi achiziționat cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile de la o firmă informată, încălcând legea și plătind prețuri supraevaluate pentru proprietăți neterminate și neconectate la utilități. Aceste acțiuni au cauzat un prejudiciu de până la 3.550.000 de lei pentru D.G.A.S.P.C. Argeș, în timp ce firma beneficiară a obținut un avantaj financiar ilegitim. Ancheta penală vizează și alți implicați.

Al doilea lider al PSD Argeș vizat de DNA Argeș, exclus între timp din partid dar apărat de organizația PSD Mioveni, este primarul suspendat Georgescu Ion. Acesta a făcut astăzi o nouă contestație la decizia de arest preventiv, în dosarul 6181/109/2023 la Tribunalul Pitești pentru „infracțiuni de corupție”. Instanța a respins cererea de revocare a măsurii arestului preventiv, considerând-o ca neîntemeiată, cu drept de contestare a sentinței.

Georgescu Ion este privat de libertate din 5 octombrie 2023, fiind acuzat de luare de mită după ce a fost surprins de procurorii anticorupție în momentul în care înapoia 10.000 de euro, o parte din pretinsa șpagă de 30.000 de euro, ce ar fi fost primită în decembrie 2022 pentru angajarea unei persoane la Spitalul din Mioveni. Dosarul este trimis în judecată de DNA Argeș din 27.11.2023.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.

Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate