[OPINIE] Traiul mai bun ni-l face clasa politică sau ni-l facem noi?

Scris de Gheorghe Nicolae
283 vizualizari

Trăim într-o lume în care politicienii promit siguranță pentru un trai mai bun, în timp ce dosarele lor penale ies la iveală ca adevărați indicatori ai prosperității lor, obținută prin mijloace ilegale. Așa cum într-un articol din gazetă s-a arătat că sloganuri precum „Siguranța unui trai mai bun” sunt doar cuvinte amăgitoare, realitatea este că siguranța unui trai mai bun pentru toți nu poate fi garantată de promisiunile politice.

Informațiile bazate pe probe din presă și dosarele penale dezvăluie adevărata față a celor care pretind că aduc prosperitatea. Cei cu un „trai bun” sunt adesea implicați în afaceri dubioase, în fapte de corupție și abuz de putere. Este ironic că cei care ar trebui să conducă țara spre un viitor mai bun și care promit „propășirea nației” sunt adesea implicați în acțiuni care afectează negativ societatea, în timp ce parte dintre noi încă suntem dispuși să îi credem și să le dăm puterea.

Este de neînțeles de ce oamenii de rând care își construiesc un trai bun prin muncă asiduă și eforturi personale, cred vorbele unor indivizi ale căror fapte arată exact contrariul. Munca onestă și angajamentul în muncă, chiar și în condiții dificile, sunt adevăratele chei ale unui trai mai bun. De aceea dependența de promisiunile politice ar trebui înlocuită cu încrederea în propriile forțe și capacitatea de a influența schimbările pozitive prin acțiuni la nivel personal și de comunitate.

Prin urmare, traiul bun nu îl primim de la cineva, mai ales nu de la un partid politic, ci este rezultatul eforturilor individuale și al muncii de zi cu zi. Dosarele penale, din ce în ce mai puține din cauza subordonării justiției banului și politicului, dezvăluie adesea adevărul amar despre cei care pretind că luptă pentru binele societății. Acela că ne mint cu nerușinare și nu mai trebuie să le credem vorbele.

Să privim dincolo de promisiunile lor politice și să ne concentrăm pe acțiuni concrete, pentru a ne construi propriul trai mai bun. Al nostru, al familiei și al comunității din care facem parte. Altă soluție nu există.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Gazeta de Stalpeni și pe Google News


Alte recomandari

Scrie un comentariu

* Prin trimiterea comentariilor esti de acord cu politica de confidentialitate privind prelucrarea datelor personale.


Site-ul utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra pe site. Am actualizat politicile pentru a integra in acestea modificarile specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Te rog sa citesti modul in care prelucram online datele cu caracter personal. Prin continuarea navigarii pe site confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele tale pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document. Accept Citeste Politica de confidentialitate